Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečnostní opatření v Novém Sedle

LOUNSKO - Policisté se zapojili do preventivního bezpečnostního opatření ve spolupráci s Vězeňskou službou České republiky. 

 Za účasti policistů územního odboru Louny a příslušníků Vězeňské služby z Nového Sedla proběhlo v sobotu 9. prosince 2023 bezpečnostní opatření, které bylo provedeno zejména jako prevence proti pronášení omamných a psychotropních látek do věznice.

 Součástí tohoto opatření byla rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce na všech příjezdových cestách do obce Nové Sedlo, která spočívala v uzávěře silničního provozu, kde docházelo ke kontrolám osob a projíždějících vozidel.

 Do opatření byli zapojeni policisté z Obvodního oddělení Žatec, Oddělení hlídkové služby Postoloprty, Oddělení služební kynologie a také lounští kriminalisté.

 V průběhu kontrol bylo odhaleno u jednoho účastníka silničního provozu, že vozidlo řídí pod vlivem drog. Policisté zakázali řidiči další jízdu a následovalo lékařské vyšetření spojené s odběrem krve za účelem zjištění míry ovlivnění během řízení. Za tuto nerozvážnost by dotyčnému mohlo u soudu hrozit odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 Další kontrolovaná osoba u sebe přechovávala omamnou a psychotropní látku. V tomto případě se jednalo o malé množství a dotyčného jednání bylo vyřešeno na místě pokutou v příkazním řízení.

15. prosince 2023
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem