Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření v Edenu - Aktualizace

Pražská policie chystá v souvislosti se sobotním fotbalovým utkáním Fortuna ligy mezi mužstvy SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň odpovídající bezpečnostní opatření. 

Na tomto opatření, jehož cílem je především bezproblémový průběh celé akce, se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké policie. Také členové antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě kolegové z oddělení služební hipologie a kynologie.

V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistům pomáhat i několik desítek strážníků Městské policie hlavního města Prahy. Při přípravě bezpečnostního opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se toto opatření dotkne.

Policisté budou již v průběhu dne monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole. V případě potřeby bude zajištěn jejich doprovod ke stadionu. Ten bude otevřen od 17:30 hodin.

Zároveň upozorňujeme, že dle zákona není dovoleno mít před, při i po zápase zahalen jakýmkoli způsobem obličej tak, že by to stěžovalo jednoznačnou identifikaci dotyčného. Stejně tak je zakázáno jakékoli používání pyrotechniky jak na stadiónu, tak mimo něj. Pořadatelé budou všechny návštěvníky u vstupu kontrolovat. Proto je třeba na utkání přijít s dostatečným časovým předstihem.

Před začátkem fotbalového utkání a také po jeho skončení se budou v okolí stadionu s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy. Parkovací kapacity kolem stadionu jsou velmi omezené, proto žádáme návštěvníky, pokud je to jen trochu možné, aby nechali svá vozidla doma, anebo využili  záchytná parkoviště na okraji metropole a v co největší míře využili městskou hromadnou dopravu.

por. Mgr. Jan Rybanský - 31. srpna 2018

Aktualizace: v souvislosti s bezpečnostním opatřením zajistila pražská policie celkem osm osob pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Další dvě osoby byly zadrženy pro podezření ze spáchání trestního činu násilí proti úřední osobě.

por. Mgr. Jan Rybanský - 2. srpna 2018

vytisknout  e-mailem