Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečnostní opatření v Duchcově

TEPLICE - Shromáždění proběhlo pokojně, po jeho skončení musela zasahovat policie. 

     Ve středu 29. května od 18:00 hodin proběhlo na náměstí Republiky v Duchcově řádně oznámené shromáždění občanů, které bylo svoláno jako reakce na fyzické napadení manželského páru z minulého týdne. Před zahájením shromáždění se konal brífink, na kterém starostka Duchcova a vedení Policie České republiky seznámilo média s bezpečnostní situací a opatřeními přijatými v souvislosti s konáním akce.
 
     Vlastní shromáždění, kterého se zúčastnila necelá tisícovka občanů, proběhlo bez jakýchkoliv problémů a nebylo potřeba žádného zásahu ze strany policie, která situaci na místě pouze monitorovala. V 18:40 hodin svolavatelé shromáždění ukončili s výzvou k pokojnému rozchodu účastníků.
 
     Po oficiálním ukončení akce se přibližně dvě stovky účastníků za skandování různých hesel přesunuly k ulici Městské příkopy. V čele průvodu bylo několik desítek příznivců krajní pravice, jejichž agresivní chování se stupňovalo i přes intenzivní práci policistů z antikonfliktního týmu. V zájmu ochrany života a zdraví osob a zabezpečení veřejného pořádku přehradili policisté Speciální pořádkové jednotky (SPJ) davu přístup do městské části Jižní město. Po několika výzvách policie se část lidí rozešla, několik desítek osob se snažilo různými ulicemi proniknout do lokality, kde došlo minulý týden k napadení manželského páru. Díky nasazení policistů SPJ a členů antikonfliktního týmu se podařilo situaci ve městě uklidnit a ve 21:00 hodin bylo bezpečnostní opatření ukončeno. Situaci v Duchcově budeme i v nočních hodinách nadále monitorovat.
 
     Do bezpečnostního opatření byla nasazena stovka policistů a to včetně členů antikonfliktního týmu a kriminalistů a šedesát členů SPJ. Během odpoledne jsme v rámci kontrol motorových vozidel, které směřovaly do Duchcova, zajistili 22 zbraní. Konkrétně se jednalo o baseballové pálky, meč, mačetu, několik dřevěných a železných tyčí a nožů. V rámci bezpečnostního opatření byl omezen na svobodě 38letý muž, který je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.
 
 
Teplice, 29. 5. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
Odkazy do noveho okna

zajištěné zbraně

zajištěné zbraně 

Detailní náhled

zajištěné zbraně

zajištěné zbraně  

Detailní náhled

zajištěné zbraně

zajištěné zbraně  

Detailní náhled

zajištěné zbraně

zajištěné zbraně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem