Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečnostní opatření - tunnigový sraz

PLZEŇSKÝ KRAJ - Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravuje na sobotu 9. března 2024 bezpečnostní opatření v souvislosti se srazem tunningových vozidel, který by se měl právě v tento den uskutečnit na území města Plzně nebo v jeho okolí. 

S ohledem na to, aby byl zajištěn veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silničního provozu, stejně tak abychom mohli předcházet, vyhledávat a následně řešit možné případy protiprávního jednání, budou do bezpečnostního opatření zapojeni jak policisté ze služby pořádkové policie – mj. včetně speciální pořádkové jednotky, tak ze služby dopravní policie a také policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování.

Jelikož se účastníci této akce budou na místo konání tuninngového srazu dostavovat i z jiných krajů, a poté se budou z Plzeňského kraje rozjíždět zpět, spolupracujeme na tomto bezpečnostním opatření i s kolegy z jiných krajských policejních ředitelství. V rámci města Plzně s námi budou také na opatření spolupracovat strážníci Městské policie Plzeň a máme rovněž navázanou spolupráci s Magistrátem města Plzně. Kromě výše uvedeného se budou na bezpečnostním opatření, v případě potřeby, podílet také některé další složky Integrovaného záchranného systému Plzeňského kraje.

V den konání této akce budeme dohlížet na příjezd účastníků, na průběh samotného srazu i následný odjezd vozidel s tím, že veškeré dění budeme nejenom důsledně monitorovat, ale i zaznamenávat a zjištěná protiprávní jednání budeme řešit v souladu se zákonem. 

Cílem tohoto bezpečnostního opatření není neumožnit příznivcům tunningových vozidel jejich setkání, nýbrž zajistit bezpečnost a veřejný pořádek tak, aby nezúčastněná veřejnost nebyla pořádáním srazu tunningových vozidel ohrožena a aby případná zjištěná protiprávní jednání, která jsou v gesci policie, byla náležitě řešena a postihována.

mjr. Mgr. Pavla Burešová
8. března 2024

vytisknout  e-mailem