Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření TAXI

Na dnešní odpoledne avizovali řidiči vozidel TAXI další z protestů. Ten začal ve 14.00 hodin shromážděním na Strahově. 

19:00
S ohledem na současnou situaci ukončila pražská policie v tuto chvíli bezpečnostní opatření prováděné v souvislosti s protestní akcí řidičů vozidel TAXI.

18:30
Organizátoři na začátku svého protestu avizovali, že dopravu v hlavním městě chtějí blokovat do osmnácti hodin. Nyní vše nasvědčuje tomu, že tento plán dodrželi. Provoz se v úzkém centru metropole vrací do normálu, což pro níže vyjmenované komunikace znamená, že kolony jsou na těchto místech o poznání kratší. To je ale pro podvečerní provoz na těchto komunikacích běžnný jev. V rámci opatření policisté zadokumentovali protiprávní jednání několika řidičů vozidel TAXI. Tyto podklady zašlou policisté k dalšímu využití příslušnému správnímu úřadu.

17:15
V tuto chvíli jsou pravobřežní komunikace téměř neprůjezdné. Proto prosíme řidiče, kteří nemusí bezpodmínečně do úzkého centra metropole, aby k jízdě za svým cílem využili jiných komunikací. Ostatní, kteří do centra z jakéhokoli důvodu prostě musí prosíme, aby využili městskou hromadnou dopravu, jejíž průjezd v rámci možností policisté preferují.

16:00
Nedlouho po půl čtvrté odpoledne vyrazili taxikáři do centra metropole. Pro svůj dnešní protest si vybrali pravobřežní komunikace, konkrétně ulici Křižovnickou, Smetanovo nábřež, Masarykovo nábřeží, Rašínovo nábřeží a další přilehlé komunikace. Zda taxikáři zamíří ještěš do dalších jiných lokalit je zatím otázkou. Pražští policisté celou situaci monitorují a jsou připraveni ji, při jakýchkoli mimořádnostech, řešit. O dalším vývoji celé situace budeme i nadále informovat. 

vytisknout  e-mailem