Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Bezpečnostní opatření Sázavafest 2013

KRAJ VYSOČINA: Policisté nemuseli řešit žádné kapesní krádeže 

Žádný násilný ani majetkový trestný čin ani žádný přestupek proti majetku nebo na úseku veřejného pořádku ani žádný případ výtržnictví zatím nemuseli řešit policisté souvislosti s hudebním festivalem ve Světlé nad Sázavou. Festivalu se v průběhu dvou dnů podle informací pořadatelů zatím zúčastnilo téměř 10 000 návštěvníků nejen z České republiky, ale také ze zahraničí.
 
V průběhu dvou festivalových dnů se přestupků dopouštěli především řidiči. Policisté řešili celkem 57 přestupků, z toho 50 jich bylo vyřízeno uložením blokové pokuty. Všechny tyto přestupky se týkaly oblasti dopravy, tedy porušení některého z ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.
 
Sedm přestupků policisté oznámí k projednání do správního řízení. Z tohoto počtu tři přestupky, které musí být vyřešeny ve správním řízení, se týkaly zjištěného alkoholu u řidičů. Nejvyšší naměřená hodnota činila 0,95 promile. Policisté všem třem řidičům zadrželi na místě řidičský průkaz a zakázali jim další jízdu.
 
Jeden přestupek, který bude řešit správní orgán, se týkal neuposlechnutí výzvy policistů. Přestupku se dopustila mladá žena z Karlovarska, která byla v silně podnapilém stavu. Dechová zkouška ukázala 2,40 promile alkoholu. Ženu převezli policisté k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Ve stejném zařízení skončil v pátek také podnapilý muž, který ohrožoval svůj vlastní život a zdraví. Dechová zkouška ukázala, že mu koluje v krvi 2,68 promile alkoholu. Při silniční kontrole policisté zastavili řidiče osobního vozidla, u něhož zjistili, že nemá za volantem vozidla co dělat. Měl totiž vyslovený zákaz řízení. Muž je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a věc bude řešena v zkráceném přípravném řízení.
 
Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina realizují i dnes v průběhu dne i noci bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku ve Světlé nad Sázavou a jejím okolí v souvislosti s konáním multikulturního festivalu.
 
Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, kteří budou zajišťovat zvýšený výkon služby v místě konání festivalu nejen v průběhu dne, ale především v nočních hodinách.
„Naším úkolem bude i dnes dohlížet na veřejný pořádek ve městě. Pěší hlídky budou monitorovat situaci na příchodových a odchodových trasách návštěvníků festivalu a dohlížet, aby nebyla ohrožena bezpečnost občanů a jejich majetku. Hlídky budou preventivně působit v centru města, kde by mohlo odcházet k výtržnostem. Především na odjezdových trasách z města budou dohlížet také nad plynulostí provozu a budou kontrovat řidiče, zdali dodržují všechny stanovení zákona provozu na pozemních komunikacích.,“ uvedl k opatření jeho velitel plk Mgr. Aleš Indra, vedoucí odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.
 
Dopravní policisté dohlédnout i dnes v průběhu dne a noci na plynulost provozu při příjezdu a odjezdu návštěvníků festivalu a při výkonu služby se zaměří zejména na kontrolu řidičů, zdali neusedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. 
 
„V souvislosti s příjezdem návštěvníků do města opětovně upozorňujeme, aby lidé dbali pokynů policejních hlídek a neparkovali svá vozidla jinde než na místech, která jsou k tomu vyhrazená a aby věnovali pozornost dopravnímu značení. Když zaparkují a vozidlo opustí, měli by jej řádně uzamknout a nenechávat uvnitř na sedadlech žádné cenné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů. Stejnou pozornost by měli věnovat také všem svým osobním věcem – dokladům, mobilním telefonům, kabelkám nebo batohům,“ upozornil zástupce velitele opatření plk. Mgr. Pavel Nováček, s tím, že zatím k případům kapesních krádeží nebo krádeží věcí ze stanů a zaparkovaných vozidel ve Světlé nad Sázavou nedošlo.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
3. srpen 2013
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem