Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bezpečnostní opatření – policisté v ulicích

KARLOVARSKÝ KRAJ - Zaměříme se na místa s větší koncentrací osob. 

Dalším policejním bezpečnostním opatřením během období adventu byl průvod čertů Krampus, který se konal v neděli 10. prosince v Sokolově.

Přes dvě desítky policistů v rámci této akce zajišťovaly veřejný pořádek, bezpečnost osob a bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Na opatření se společně s policisty podíleli městští strážnici, pořadatelská služba a hasiči.

Trasou průvodů během několika hodin prošlo téměř dvě stovky čertů. Hrubým odhadem tuto show navštívilo kolem 15 tisíc lidí. Během akce jsme neřešili žádné protiprávní jednání.

nprap. Kateřina Krejčí
11. 12. 2017

I přes zvýšený počet policistů v ulicích v období adventu, byl zjištěn zvýšený početOpatření Cheb kapesních krádeží v obchodních centrech nebo na vánočních trzích. Ke krádeži došlo také v sobotu 2. prosince 2017 v Chebu v jednom z místních obchodních domů. Zde dvě neznámé ženy využily nepozornosti starší ženy, která ponechala svou kabelku bez dozoru v nákupním vozíku. Policisté téhož dne v obchodních domech i na vánočních trzích upozorňovali občany na jejich cennosti bez dozoru. I přestože upozornění bylo preventivní z důvodu ochrany jejich majetku, setkali se policisté s výmluvami. Například starší žena policistům uvedla, že její kabelka je tak těžká, že jí z toho bolí rameno a ona volně odloženou kabelku ve vozíku určitě uhlídá. Většinou ale občané poděkovali za upozornění a věci si hned uschovali.

Policisté radí, aby si v místech s větším pohybem lidí, každý schoval doklady, peníze i jiné cennosti do vnitřních kapes oděvů, tak aby je měli pod kontrolou. Nedávejte zbytečně příležitost zlodějům.

Dalšími bezpečnostními opatřeními, která policisty čekají, jsou například vánoční trhy v Mariánských Lázních od 7. do 10. prosince 2017, nebo „Průvod čertů“ dne 10. prosince 2017 v Sokolově.

prap. Bc. Daniel Dvořák
4. 12. 2017

Už tento víkend začíná advent a policisté v Karlovarském kraji budou více vidět v ulicích. Dle situace a v návaznosti na pořádání různých vánočních akcí budou přijímány adekvátní bezpečnostní opatření na celém území Karlovarského kraje. Lidé tak v ulicích, obchodních centrech, na vánočních trzích, koncertech nebo nádražích budou častěji potkávat policejní hlídky, které mohou být vybaveny také dlouhými zbraněmi.

V tuto chvíli nemáme žádné informace, které by směřovaly k přímému ohrožení státu. V současné době v České republice stále platí první stupeň ohrožení terorismem a během celého roku jsou nastavena zvýšená bezpečnostní opatření.

Každý rok evidujeme nárůst kapesních krádeží právě v období adventu. Dávejte si prosím pozor na své osobní věci, hlavně v místech, kde je větší koncentrace lidí jako vánoční trhy, obchodní centra apod.

Pro pořadatele a organizátory akcí:

V případě zájmu se můžete obrátit a využít nonstop linku Policie České republiky zřízenou právě pro potřeby zabezpečení velkých sportovních a kulturních akcí. Veškeré informace získáte na telefonním čísle 800 255 255.

Přejeme Vám krásné a poklidné prožití těchto krásných svátků.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
24. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

Opatření Cheb

Opatření Cheb 

Detailní náhled

Opatření Cheb

Opatření Cheb 

Detailní náhled

Opatření Cheb

Opatření Cheb 

Detailní náhled

Opatření Cheb

Opatření Cheb 

Detailní náhled

Průvod čertů

Průvod čertů 

Detailní náhled

Průvod čertů

Průvod čertů 

Detailní náhled

Průvod čertů

Průvod čertů 

Detailní náhled

Průvod čertů

Průvod čertů 

Detailní náhled

Průvod čertů

Průvod čertů 

Detailní náhled

Průvod čertů

Průvod čertů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem