Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnostní opatření na hudebních festivalech

Policie České republiky každoročně připravuje desítky bezpečnostních opatření v souvislosti s kulturními i sportovními akcemi. 

Stovky policistů dohlédly během června a července celkem na čtyřiašedesát velkých festivalů a během srpna a září na dalších pětapadesát.

Na bezpečnost těchto akcí se podílí uniformovaná i neuniformovaná policie ve spolupráci s městskou policií, případně bezpečnostní agenturou a pořadateli. Za uniformovanou policii dohlíží na bezpečnost veřejného pořádku policie pořádková, dopravní, jízdní a psovodi. Pro boj s drobnou kriminalitou používáme nejmodernější techniku. Například dalekohledy s nočním viděním, které pomohly při dopadení nejednoho pachatele.

Na místech s větším počtem lidí roste riziko krádeží, ale i závažnějších trestných činů včetně těch násilných. Proto apelujeme na návštěvníky, aby dbali na svou bezpečnost a věnovali velkou pozornost svým věcem a předešli tak krádežím. Dle našich zkušeností pachatelé odcizují věci, které se dají rychle zpeněžit, např. mobilní telefony, šperky, peněženky s hotovostí ale i platební karty.

Čtyři největší hudební festivaly již proběhly. Největším z nich byl hudební festival Colours of Ostrava (17. - 20. 7. 2014), dále pak Rock for People v Hradci Králové (3. - 5. 7. 2014), Masters of Rock ve Vizovicích (10. – 13. 7. 2014) a Votvírák v Milovicích (13. – 15. 6. 2014).

 

24. července 2014
nprap. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem