Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečnostní opatření - fotbalové utkání FC Viktoria Plzeň x CSKA Moskva

Před, během a po ukončení fotbalového utkání mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a CSKA Moskva bude na veřejný pořádek dohlížet několik desítek policistů. 

Ve středu 19. září čeká na fotbalové fanoušky v Doosan Aréně v Plzni očekávané fotbalové utkání Ligy mistrů UEFA, ve kterém proti sobě nastoupí hráči FC Viktoria Plzeň a CSKA Moskva.

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje v této souvislosti přijalo bezpečnostní opatření, při kterém se policisté budou zaměřovat na zajištění klidu a veřejného pořádku a budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu, a to nejenom v okolí samotného fotbalového stadionu, ale i na celém území plzeňské metropole. Do opatření jsou zapojeni kolegové ze služby pořádkové policie, ze služby dopravní policie, ze služby kriminální policie a vyšetřování, policisté z oddělení služební kynologie, cizinecké policie a v terénu budou i kolegové z antikonfliktního týmu.  Pohyb fanoušků obou klubů budou policisté monitorovat. Je pravděpodobné, že se fanoušci CSKA Moskva v odpoledních hodinách sejdou na náměstí Republiky v Plzni, proto bude z důvodu bezpečnosti nejen osob, ale i majetku, uzavřena ulice Dřevěná a U Zvonu. Pozornost bude z naší strany věnována i autobusovému nádraží a rovněž osobní dopravě.  Na realizaci opatření budeme spolupracovat i s kolegy u pořádkových jednotek z Karlovarského a Jihočeského kraje a samozřejmě s pořadatelskou agenturou.  Před utkáním, v jeho průběhu i po jeho skončení budou policisté monitorovat situaci za využití mobilního monitorovacího centra. K dispozici máme policejní vrtulník a kolegy z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

Jelikož se jedná o jeden z výjimečných fotbalových zápasů, předpokládáme, že Plzeň navštíví větší množství fanoušků a mohou tak vzniknout problémy s parkováním. Doporučujeme tedy zaparkovat vozidla na okrajových částech Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou. Parkovací dům Na Rychtářce bude zřejmě brzy zaplněn, proto si raději zajistěte parkování na jiném místě. Parkování také nebude možné na Denisovo nábřeží v Plzni.

vytisknout  e-mailem