Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečnostní opatření Čokoláda

Jihočeský kraj - Prachaticko - Při velké kontrolní akci v posledním čtvrtletí loňského roku "uvízlo" v síti policistů 60 osob s nelegálním výkonem pracovní činnosti. (Hlasová schránka 974 222 116) 

V podzimním čase loňského roku proběhla na Prachaticku velká kontrolní akce, pod  názvem Čokoláda, zaměřena na nelegální zaměstnanost osob cizí státní příslušnosti.

Policisté Odboru cizinecké policie ve spolupráci s Oblastním inspektorátem práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu, v rámci potíráním trestné činnosti ohledně oprávněnosti a dodržování podmínek pobytu cizinců, nelegální migraci, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a odhalování padělaných a pozměněných cestovních dokladů, zkontrolovali ve výrobní společnosti více jak 180 osob. Přitom zjistili výskyt 60 cizinců, velkou většinu z bývalého státu Sovětského svazu.  Ti neměli platné doklady pro výkon pracovní činnosti na území České republiky, na základě toho strážci zákona zahájili úkony správního řízení o vyhoštění z členských států Evropské unie. Jeden z těchto kontrolovaných předložil cestovní doklad, jenž nesl známky textové a grafické úpravy. Pomocí speciální techniky policisté zjistili, že se jedná o celkový padělek, proto zahájili proti 30 letému muži trestní stíhání ve věci přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny.

Ze strany oblastního inspektorátu práce byla kontrola zaměřena na výkon nelegální práce cizinců a na plnění povinností zaměstnavatelů na úseku zaměstnanosti.

Koncem minulého týdne policisté ukončili šetření, dokazování a další příslušné úkony správního řízení, kdy uvedenému počtu osob vydali rozhodnutí o správním vyhoštění dle ust. § 119 odst. 1 písm. b) bod 3 zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky.

V loňském roce se jednalo o jednu z mnoha kontrol tohoto charakteru, ale s největším „záchytem“ osob.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

12. ledna 2018

vytisknout  e-mailem