Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření - aktualizace

Pražská policie chystá v souvislosti s nadcházejícím sobotním fotbalovým utkáním HET ligy mezi mužstvy AC Sparta Praha a SK Slavia Praha odpovídající bezpečnostní opatření. 

Na tomto opatření, jehož cílem je především bezproblémový průběh celé akce, se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké policie. Také členové antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě kolegové z oddělení služební hipologie a kynologie.

V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistů pomáhat i několik desítek strážníků Městské policie hlavního města Prahy. Při přípravě bezpečnostního opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se toto opatření dotkne.

Policisté budou již v průběhu dne monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole. V případě potřeby bude zajištěn jejich doprovod ke stadionu. Ten bude otevřen od 16 hodin.

Zároveň upozorňujeme, že dle zákona není dovoleno mít před, při i po zápase zahalen jakýmkoli způsobem obličej tak, že by to stěžovalo jednoznačnou identifikaci dotyčného. Stejně tak je zakázáno jakékoli používání pyrotechniky jak na stadiónu, tak mimo něj. Pořadatelé budou všechny návštěvníky u vstupu kontrolovat. Proto je třeba na utkání přijít s dostatečným časovým předstihem.

Před začátkem fotbalového klání a také po jeho skončení se budou v okolí stadionu s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy. Parkovací kapacity kolem stadionu jsou omezené, proto žádáme návštěvníky derby, aby pokud možno nechali svá vozidla doma, anebo využili  záchytná parkoviště na okraji metropole a v co největší míře využili městskou hromadnou dopravu.

por. Mgr. Jan Rybanský - 16. března 2018

Aktualizace: v souvislosti s fotbalovým utkáním prováděla pražská policie od dopoledních hodin bezpečnostní opatření. Vzhledem k počtu zajištěných osob se řadí mezi ty klidnější.

Během pochodu byli zajištěni dva jeho účastníci, kteří v rozporu s právními předpisy použili pyrotechniku. Jedna osoba byla zajištěna pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby a další čtyři pro spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

Celkově tedy bylo zajištěno a následně předvedeno sedm osob.

por. Mgr. Jan Rybanský - 17. března 2018  

vytisknout  e-mailem