Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření

Pražská policie připravila na čtvrteční státní svátek bezpečnostní opatření. 

Ve čtvrtek 17. listopadu se v Praze uskuteční 21 shromáždění, na která budeme dohlížet. Jako tradičně bude oslava svátku demokracie na Národní třídě, kde bude omezena doprava již od brzkých ranních hodin až do večera. Další shromáždění, která budou spojena i s pochody, jsou oznámena na Albertově, u Hlávkovy koleje a na Kampě. Všechny tyto následné pochody budou spojeny s krátkodobými omezeními dopravy. Od 16.30h proběhne také shromáždění na Václavském náměstí spojené s koncertem.

V rámci jednoho shromáždění se uskuteční pochod z Opletalovy ulice přes Sokolovskou, Nuselský most až na Kavčí hory. Upozorňujeme tedy na omezení provozu přibližně od 14h do 16h v tomto dopravně exponovaném úseku. Prosíme všechny řidiče, aby s tímto omezením počítali a zmiňovanému úseku se vyhnuli. Veškeré poznatky k tomuto shromáždění průběžně vyhodnocujeme a na základě aktuální situace bezpečnostní opatření přizpůsobíme. Velitel opatření je v kontaktu s vedením České televize a již proběhlo i několik schůzek, aby se nastavila spolupráce. V každém případě jsme připraveni udělat maximum pro zajištění veřejného pořádku, ochrany zdraví a majetku.

Dále nutno upozornit, že kvůli tomuto shromáždění bude v čase od 16h až do večera ulice Na Hřebenech II a Na Klaudiánce na Kavčích Horách zcela neprůjezdná. S tím by měli počítat hlavně rezidenti z této oblasti.

Na bezpečnostním opatření se bude podílet několik set policistů z řad pořádkové, dopravní i kriminální služby. Samozřejmostí budou i kolegové z antikonfliktního týmu a přijedou nám do Prahy vypomoci i kolegové z jiných krajů, které jsme požádali o spolupráci. Spolupracujeme také se strážníky městské policie, dopravním podnikem a Magistrátem hlavního města Prahy.

mjr. Jan Daněk – 16. 11. 2022

vytisknout  e-mailem