Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření

Pražská policie chystá v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním mezi mužstvy AC Sparta Praha a SK Slavia Praha bezpečnostní opatření.  

Pražská policie chystá z důvodu konání nedělního fotbalového utkání mezi mužstvy AC Sparta Praha a SK Slavia Praha bezpečnostní opatření, jehož cílem bude bezproblémový průběh této akce. Na tomto opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policistů z oddělení služební hipologie a kynologie. Policisté budou v rámci opatření dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Stadion bude pro fanoušky otevřený od 14 hodin. 

Policisté budou již v průběhu dne monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole a budou zajišťovat jejich doprovod ke stadionu. V této souvislosti tedy nutno upozornit, že pochod je plánovaný přibližně od 13 hodiny od Rudolfina na stadion na Letné. Na této trase bude tedy docházet ke krátkodobým omezením v dopravě, proto by to měli motoristé vzít na zřetel.

V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistům pomáhat i několik desítek strážníků Městské policie hlavního města Prahy. Při přípravě bezpečnostních opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne.

Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu na Letné jsou omezené, proto prosíme návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a v co největší možné míře využili městskou hromadnou dopravu. Navíc situace je komplikovaná i kvůli probíhající rekonstrukci Korunovační ulice.  Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy.

por. Bc. Jan Daněk 23. 9. 2016

vytisknout  e-mailem