Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnostní opatření

Policie ČR je na příjezd německé kancléřky připravena. 

Policie ČR v souvislosti se státní návštěvou německé kancléřky Angely Merkelové připravila bezpečnostní opatření na dvou úrovních. Jde zejména o zajištění bezpečnosti chráněné osoby a dohled nad veřejným pořádkem na území hlavního města Prahy v souvislosti s větším množstvím veřejných shromáždění, která se mají v době pobytu německé kancléřky na území hlavního města konat.

 

Policie ČR poskytuje ochranu zahraničním delegacím, které přijíždí na území ČR na základě mezinárodních dohod. Nejinak tomu bude i v tomto případě. Konkrétní kroky však nelze z taktických důvodů a s ohledem na bezpečnost chráněné osoby sdělit. Samotná opatření přizpůsobujeme mimo jiné aktuální bezpečnostní situaci a významu chráněné osoby, která na území ČR přijíždí, stejně tak i specifickým potenciálním rizikům z tohoto plynoucím.

 

O veřejný pořádek se budou starat policisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, především z řad pořádkové a dopravní policie, kteří budou pečlivě dbát na dodržování zákonů ČR.

 

Program německé kancléřky na území hlavního města Prahy si nevyžádá zásadní dlouhodobá dopravní omezení. S krátkodobým dopravním omezením je nutné počítat pouze na trasách přesunu kolony, především během přesunu z letiště. Na nezbytně nutnou dobu bude v době příjezdu kolony do budovy Úřadu vlády ČR uzavřena část nábřeží Edvarda Beneše, což je pro pražskou dopravu pravděpodobně nejzásadnější dopravní omezení v souvislosti s tímto bezpečnostním opatřením.

 

24. srpna 2016
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR  

vytisknout  e-mailem