Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečnostní akce na šluknovském Sídlišti

DĚČÍNSKO – Policisté narazili na hledané osoby. 

Na Děčínsku se nepravidelných intervalech realizují bezpečnostní opatření a akce. Jedna taková akce proběhla od úterý 5. prosince  do středy 6. prosince 2023 ve Šluknově,  v místní lokalitě Sídliště.   Důvodem k takovému opatření bylo, že je zde dlouhodobě zaznamenáván příliv nových obyvatel a v té souvislosti i vyšší výskyt  sociálně patologických jevů.  

Jedním z hlavních cílů akce bylo zjištění totožnosti rodičů nezletilců, kteří bez zjevného důvodu nejsou ve škole i zjištění, zda nezletilci jsou přihlášeni ke školní docházce a zadokumentování stavu pro případný další postup v řízení pro přečin ohrožování výchovy dítěte,  případně přestupků dle školského zákona. Dalšími cíli byla kontrola výskytu návykových látek a zjišťování poznatků k jejich distribuci a také kontrola spojená s dodržováním zákazu přístupu osob zavedených v rejstříku fyzických osob vyloučených na účasti na hazardních hrách do heren.  Při akci bylo také kontrolováno dodržování zákazu prodeje alkoholických nápojů a tabákových výrobků osobám mladším 18 let. Policisté se také zaměřili na pátrání po hledaných osobách a věcech. Vyplývajícím cílem opatření bylo i preventivní působení na snížení kriminality, uvědomění nezletilců o nutnosti řádné školní docházky, jakož i případné zjištění mladistvých osob na útěku z nařízené ústavní výchovy.

Do akce se společně s více než desítkou policistů z řad šluknovského obvodního oddělení, oddělení hlídkové služby, kriminalistů z linie toxi, psovodů se speciálně vycvičenými psy a městských strážníků,  zapojili také pracovníci OSPOD Rumburk, sociální pracovník a speciální pedagog.

Policisté během akce zkontrolovali několik desítek osob a vypátrali dvě hledané osoby, z nichž na jednu byl vydán příkaz k zatčení a na druhou příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.  Rozhodně se nejednalo o poslední akci podobného charakteru, ba naopak. Podobné bezpečnostní akce a kontroly se budou i nadále opakovat.

Děčín 6. prosince 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem