Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostně preventivní akce

KUTNOHORSKO - Čáslavští policisté se zaměřili na kontrolu místních ubytoven. 

Dne 15. února 2019 proběhla v Čáslavi preventivní akce, zaměřená v dopolední části na kontrolu ubytovacích zařízení v Čáslavi (osoby, pobírající příspěvky na bydlení).

Akce byla zaměřena na:

  • pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách,
  • výskytu omamných a psychotropních látek („OPL“)
  • dodržování živnostenského zákona č. 455/1991 Sb.
  • dodržování předpisů požární bezpečnosti, se zaměřením na vyznačení únikových cest, zapojení elektřiny či vybavenost prodejen a ubytovacích zařízení ručními hasicími přístroji, případně jejich platné revize aj.
  • dodržování zákona o sociálních službách č 108/2006 Sb.

K součinnosti si zdejší Obvodní oddělení Policie ČR v Čáslavi přizvalo: SKPV PČR Kutná Hora - pátrači, Mě P Čáslav, ŽÚ Čáslav, ÚP Čáslav, HZS Kutná Hora (prevence), Kynologie Stč. kraje (pes k vyhledávání drog), KHS K. Hora, ČOI Praha.

Polední kontrola byla zaměřena na zaměstnance stavby v obci Filipov. Ke zdejší kontrole byl přizván navíc i inspektorát Úřadu práce z Kutné Hory.

Odpolední část byla zaměřena na dodržování BESIPu a parkování primárně ve městě Čáslav, v okolí obchodních domů, vlakových a autobusových nádraží, školských a zdravotnických zařízení. Byly zjištěny drobné nedostatky po jednotlivých liniích kontrolních orgánů státní správy a samosprávy. Služební pes označil v jednom z pokojů nález podezřelé rostliny- sušiny, kterou majitel sám spontánně označil za marihuanu. V příkazním řízení mu byla uložena pokuta ve výši 500 Kč. V rámci BESIPU bylo zkontrolováno celkem 41 osob a 25 vozidel. Bylo uloženo celkem 12 pokut v příkazním řízení v částce 3.100,- Kč, vystaveno 9x UPOZORNĚNÍ - za sklo vozidla, které bylo zaparkované nedovoleně dle BESIPu.

Kontrolní akce (komplexní) nejen ubytovacích zařízení jsou prováděny ze strany Policie ČR v Čáslavi opakovaně a lze s jistotou počítat do budoucna s dalšími kontrolami.

npor. Mgr. Lubomír Vilímek
vedoucí oddělení
ÚZEMNÍ ODBOR KUTNÁ HORA
Obvodní oddělení Čáslav

Upravila:

por. Mgr. vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
20. února 2019

vytisknout  e-mailem