Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečně po přechodu

Jižní Čechy - V poslední školní den dohlíželi policisté na bezpečnost dětí na přechodech pro chodce. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Dopravně bezpečnostní akce pod názvem " Bezpečně po přechodu" proběhla včera dopoledne  na území Jihočeského kraje. Celkem 139 příslušníků dopravní a pořádkové policie zaměřilo svoji pozornost zejména na řidiče, kteří porušují povolenou rychlost a ustanovení o přechodu pro chodce. Policisté dále kontrolovali zda řidiči motorových vozidel vlastní řidičské oprávnění a další doklady předepsané pro řízení a provoz vozidla. Pátrali také po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. V průběhu akce policisté zkontrolovali více než 200 vozidel a zjistili 151 přestupků. Rychlost porušilo 8 řidičů,  35 nepoužilo bezpečnostní pásy a 5 řídilo pod vlivem alkoholu. Naprosto nevyhovující technický stav zaznamenali  u 41 vozidel.

Policisté nepodceňují ani samostatný začátek prázdnin, kdy očekávají zvýšený provoz na komunikacích.  Dopravně bezpečnostní akce budou na území Jihočeského kraje  probíhat i v následujících dnech, včetně státních svátků. V době začínajících prázdnin a dovolených se polcisté  převážně zaměří na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Připravovaná opatření mají za cíl zmírnit  příčiny a případné následky dopravních nehod. 

Českobudějovičtí policisté upozorňují řidiče, že již na začátku prázdnin dojde v krajském městě k omezení dopravy. Na křižovatce ulic Strakonická a Pražská (u obchodního domu OBI) bude od soboty 07:00 do úterý 15:00 omezen provoz z důvodu frézování komunikace. Žádáme řidiče, aby respektovali   pokyny  policistů, kteří budou dopravu na této křižovatce řídit. 

por. Mgr. Anna Drdová (pisjc@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem