Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečně na jízdních kolech

Jihočeský kraj - Nepožívejte alkohol během cyklovýletů! 

V letních měsících je kromě zvýšeného pohybu motorových vozidel na všech trasách i vyšší počet cyklistů a to jak na silnicích nižších tříd, tak i cyklostezkách. Bohužel někteří cyklisté si před či během jízdy neodpustí požití alkoholických nápojů, které velkou měrou ovlivňují jejich další jízdu na ekologickém vozidle. Třeba včera jsme na Českobudějovicku vyšetřovali dva incidenty, které vedli k pádu z kol.

Proto všem zmíněným vyznavačům jedné stopy na běžných kolech, v posledních letech i elektrických kolech a elektrických koloběžkách připomínáme, aby se během jízdy občerstvovali pouze nealkoholickými nápoji. Uvědomte si, že jste účastníky silničního provozu, kdy i v tomto případě platí nulová tolerance! Každý cyklista vydává jinou intenzitu energii k pohybu kola a po požití alkoholu má většina z nás ovlivněné vnímání terénu a situací.

Nezvyšujte počet dopravních nehod s různými následky tím, že podceníte nejen svou fyzickou zdatnost, ale i vlivem zmíněných okolnosti a pochopitelně dodržujte pravidla silničního provozu.

Přejeme všem krásné zážitky na cyklotrasách malebného Jihočeského kraje.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

13. června 2023

vytisknout  e-mailem