Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečné město ve dne i v noci

O víkendu se na Karlovarsku uskutečnily dvě akce,  

O víkendu se na Karlovarsku uskutečnily dvě akce, které byly zaměřené na pátrání po hledaných osobách, věcech pocházejících z trestné činnosti, zbraních, střelivu, výbušninách a drogách. Zároveň proběhla kontrola zaměřená na prodej cigaret a alkoholu, hráčů v hernách, dodržování pobytových podmínek cizinců a také na bezpečnost v silničním provozu. Do obou akcí bylo celkem nasazeno kolem tří desítek policistů a služební pes Rony.

První akce proběhla v noci z pátku na sobotu, kdy do ulic ve Staré Roli vyrazili policisté z místního oddělení PČR OOP Karlovy Vary – Rybáře za účasti svého vedoucího. Hlídky zkontrolovaly restaurační zařízení a herny v Dalovicích, Bohaticích, ulici Závodu Míru, Sokolovská a U Koupaliště. Současně se zaměřily na místa, kde nejčastěji dochází k trestné činnosti, a to na Horní vlakové nádraží, městské parky, garáže v Jabloňové ulici a neobydlené domy, kde přespávají bezdomovci.

Při kontrole policisté zadrželi celostátně hledaného muže, podařilo se jim objasnit jeden trestný čin a vypátrat vozidlo v rámci Schengenu. Méně radostné bylo zjištění, že při akci v síti uvízli tři mladiství pod vlivem alkoholu. Přičemž maximální naměřená hodnota činila 1,20 promile alkoholu v dechu.

Druhá akce byla provedena na svatého Valentýna, kdy policisté z Nové Role a Nejdku za podpory svých vedoucích se zaměřili na diskotéky ( Cultere Club, restaurace Samsa, Karibic, Sport bar, restaurace Hřiště ). Této akce se spolu s policisty zúčastnil pracovník OSPOD Karlovy Vary a redaktor Karlovarského deníku. Policisté provedli kontroly v restauračních zařízeních v Nové Roli a okolí, kde v minulosti bylo během dvou akcí zjištěno celkem 31 podnapilých mladistvých. Během této akce nebyla zaznamenána žádná podnapilá mladistvá osoba. Všichni si tyto preventivní akce pochvalují, s tím, že se velmi snížil počet mladistvých pod vlivem alkoholu. Po kontrolách restaurací a diskoték se policisté zaměřili na řidiče, kteří odjížděli ze zábavy. Při dopravní kontrole byl podroben dechové zkoušce i projíždějící strážce zákona z Karlových Varů. Ani u jediného řidiče nebyl zjištěn alkohol. Přesto byly policisty zjištěny tři přestupky, které vyřešili na místě blokovou pokutou. 

 

vytisknout  e-mailem