Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečné město Úvaly

Zajímavé případy z Úvalska 

Nelegální dělník na stavbě

Praha venkov – východ Kontrola dělníků na stavbě odhalila cizince bez povolení k pobytu.

Ve čtvrtek 13. října krátce po deváté hodině ranní středočeští policisté ve spolupráci s Cizineckou policií prováděli kontrolu osob a pobytovou kontrolu cizích státních příslušníků na stavbě v ulici Škvoreckého v Úvalech. Policisté na místě zkontrolovali více než desítku osob, mezi nimiž se nacházel i ukrajinsky hovořící dělník, který ke kontrole předložil cestovní pas s vízem Polska. Toto vízum ho však v žádném případě neopravňuje k tomu, aby na území České republiky vykonával práci a byl zde zaměstnán. Jelikož se na našem území pohybuje a pracuje nelegálně, byl na místě zajištěn a eskortován na Oddělení pobytových kontrol, kde s ním bylo zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění

 

Dopravní nehoda

Praha venkov – východ Řidič při couvání naboural dvě vozidla.

V úterý 18. října krátce po šestnácté hodině řidič s osobním motorovým vozidlem značky Ford v ulici Havlíčkova se při couvání plně nevěnoval řízení a narazil do zadní části zde zaparkovaného vozidla VW Touareg, které bylo nárazem posunuto na další zaparkované vozidlo značky Fiat. Při dopravní nehodě naštěstí nebyla zraněna žádná osoba a celková škoda se vyšplhala na bezmála sto tisíc korun. Provedenou orientační dechovou zkouškou u dvacetiletého řidiče policisté vyloučili, že by před jízdou požil alkohol.

 

Řidič pod vlivem alkoholu

Praha venkov – východ Policisté přistihli řidiče pod vlivem alkoholu

V pátek 14. října v ranních hodinách při namátkové kontrole zastavili dopravní policisté vozidlo Škoda Fabia, jejíž řidič projížděl přes Úvaly ve směru na Kolín. Policisté u devětadvacetiletého muže provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, při které mu bylo naměřeno bezmála půl promile. Sám řidič se posléze přiznal, že v pozdních večerních hodinách vypil pár piv. Jelikož řidič nadýchal pod jedno promile alkoholu a tím se dopustil přestupku proti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích, policisté věc oznámili na místně příslušný úřad ke správnímu řízení.

por. Bc. Eva Kropáčová

20.10.2016

vytisknout  e-mailem