Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečné Brandýsko

Několik případů z Brandýska 

Pomoc záchranářů

Praha venkov – východ Zaseklý zámek uvěznil dvouleté dítě v bytě

V pátek 21. října v dopoledních hodinách vyjížděli policisté do ulice Benátecká V Brandýse nad Labem k asistenci při otevření bytu, ve kterém byl uvězněný dvouletý chlapec. Po příjezdu policisté na místě zjistili, že matka vyběhla pouze před dům s odpadky, a když se během necelé minuty vrátila zpět, nepodařilo se jí klíčem otevřít dveře, jelikož se zámek zasekl. Přivolaní hasiči HZS Stará Boleslav se pokoušeli dveře otevřít, ale neúspěšně. Matka po celou dobu u dveří komunikovala se svým synem, kterému v daný okamžik nehrozilo žádné bezprostřední ohrožení života, a proto se hasiči nakonec rozhodli do bytu vstoupit přes otevřené ventilační okénko na balkóně. Jelikož se byt nacházel v prvním nadzemním podlaží, museli použít žebřík a po otevření okna vstoupili do bytu a vchodové dveře otevřeli zevnitř. Dvouletý chlapec byl v naprostém pořádku předán matce.


 

 

Odcizil zboží

Praha venkov – východ Pod bundu si schoval zboží a snažil se bez zaplacení odejít z prodejny.

Na začátku října v dopoledních hodinách přijali policisté oznámení o potyčce v supermarketu v Brandýse nad Labem. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že pětadvacetiletý muž v prodejně odcizil větší množství drogistického zboží, které si uschoval pod bundu. Při odchodu z prodejny byl zastaven zaměstnancem bezpečnostní agentury a požádán o vydání odcizených věcí. Muž však odmítl ukázat, co má pod bundou a snažil se z místa utéct pryč. Při útěku byl pracovníkem agentury zastaven a i přes neustále kladený odpor na místě držen až do příjezdu policistů. Policisté nakonec zjistili, že se pokusil odcizit zboží v hodnotě bezmála 2100,-, které měl opravdu všechno uschované pod bundou. Svým jednáním se pětadvacetiletý muž dopustil přestupku proti majetku a oznámen na místně příslušný úřad do správního řízení.


 

 

Rušení nočního klidu

Praha venkov – východ Hlasitá hudba a urážky nájemníků.

V sobotu 15. října v nočních hodinách a to přibližně od třiadvacáté hodiny do páté hodiny ranní šedesátiletý muž v domě v obci Stará Boleslav pouštěním hlasité hudby, neustále se opakujícími výkřiky a vulgárními urážkami všech obyvatelů domu již po několikáté v měsíci porušoval noční klid. V sobotu vše ale dovršil tím, že na společné chodbě rozbil skleněnou výplň levého křídla dveří u nouzového východu. Vzhledem k tomu, že poslední rušení očního klidu s tímto mužem policisté a strážníci řešili den před tím, věc oznámili jako přestupek na místně příslušný úřad ke správnímu řízení.

 

Vypátrání osoby

Praha venkov – východ Policisté vypátrali hledaného muže.

V pondělí 17. října ve čtrnáct hodin policisté z Obvodního oddělení v Brandýse nad Labem na Masarykově náměstí zadrželi sedmadvacetiletého muže, na kterého byl dne 5. října letošního roku vydán příkaz k zatčení. O zatčení rozhodl Okresní soud pro Prahu východ, který policisté bezprostředně po převozu na policejní služebnu vyrozuměli.

 

Řidiči pod vlivem

Praha venkov – východ Během jednoho týdne řešili policisté v Brandýse nad Labem tři případy.

V úterý 18. října krátce po třinácté hodině prováděli policisté z dopravní služby v rámci dopravně bezpečnostní akce kontroly řidičů v katastru obce Brandýs nad Labem – Stará Boleslav. Po zastavení osobního motorového vozidla zn. Hyundai policisté u řidiče provedli opakovanou dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, při níž osmapadesátiletému řidiči naměřili bezmála půl promile alkoholu. Řidič se na místě doznal, že si dal ráno čaj s rumem a s největší pravděpodobností nepředpokládal, že by mohl být ještě pod vlivem alkoholu.

Další případ policisté řešili tentýž den v odpoledních hodinách. Policisté na ulici Boleslavská zastavili vozidlo Škoda Felicia a vzhledem k tomu, že se řidič choval dost neklidně a měl rozšířené zorničky, byla u něj na místě provedena zkouška na přítomnost drog. Test potvrdil u řidiče přítomnost látky Cannabis.

Další případ řešili policisté v pondělí 24. října taktéž v odpoledních hodinách. Po zastavení řidiče na ulici Zápská v osobním motorovém vozidle Mercedes Benz byl policisty také proveden test na přítomnost drog. U dvaačtyřicetiletého řidiče se ukázalo, že řídil pod vlivem Amphetaminu.

 

 

por. Bc. Eva Kropáčová 

31.10.2016


 

vytisknout  e-mailem