Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečná jízda

Jižní Čechy - Na jihu Čech startuje další preventivní projekt. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Bezpečná jízda je název projektu, kterým se policisté v rámci působnosti Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje rozhodli reagovat na neutěšenou situaci v dopravě. Z dosavadních výsledků totiž vyplývá, že řidiči se závažných přestupků dopouštějí opakovaně a nedodržují základní povinnosti, které jim ukládá Zákon o provozu na pozemních komunikacích.
Proto se v průběhu tohoto týdne můžete při své cestě setkat s policejní hlídkou, která provede silniční kontrolu na předem vytipovaných stanovištích. Pokud bude výsledek kontroly bez závad, čeká na řidiče milé překvapení. Projekt Bezpečná jízda připravilo preventivně informační oddělení ve spolupráci s oddělením silničního dohledu a Hitrádiem Faktor.
Co vede policisty k realizaci podobných akcí? Myslím, že postačí uvedení statistických údajů od počátku letošního roku až do pondělí 7. září 2009. V uvedeném období na území našeho regionu způsobili řidiči přes 2 200 dopravních nehod, při kterých zahynula 51 osoba. Celkem 160 osob se zranilo těžce a přes 290 neukázněných řidičů usedlo za volant po požití alkoholu.

Při cestování po jihočeských silnicích Vám za Policii ČR přeji "Šťastnou cestu!"

vytisknout  e-mailem