Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečí ženám a dívkám

ROKYCANY - Preventivní projekt Krajského ředitleství policie Plzeňského kraje za účasti Plzeňského kraje se přednášel na ZŠ Jižní v Rokycanech. 

    
Beseda ZŠ Jižní Rokycany - 12.11.2013             ZŠ Jižní Rokycany
Nejen na Rokycansku se od října 2013 rozbíhá preventivní projekt Policie ČR KŘP Plzeňského kraje za účasti   Plzeňského kraje. Cílem bylo zaměřit se na ovlivnění chování žen a dívek ve věku od 15 let v běžných situacích v souvislosti možnosti se vyvarovat nebezpečného jednání, odhadem hrozícího nebezpečí a zvyšování znalosti o možnostech osobní ochrany a obrany. Projekt nese název:
 
“Bezpečí ženám a dívkám“

     Policejní preventisté navštěvují školy a zařízení, kde se setkávají s cílovou skupinou dívek, kde jim je v podobě prezentace přiblížena trestná činnost, která se týká tématu, statistické údaje násilných a mravnostních trestných činů z jejich území, kde žijí. Důraz je kladen na rizikové prostředí, ve kterém se pohybují každý den, jsou seznámeni s možností vyvarování se nepříjemných zážitků, které na ně číhají na ulici, doma či ve společnosti nebo při cestování. Dívky jsou během besedy poučeny, jak mají předcházet tomu, aby se nestaly obětmi trestného činu. Projekt je uskutečněn za finanční podpory Plzeňského kraje a díky tomu si dívky z besedy odnášejí dárek v podobě minialarmu a leták s radami, jak se vyvarovat nepříjemným zážitkům a důležitá telefonní čísla.

     Úterního dne si prventivní besedu vyslechly dívky z osmých tříd ZŠ Jižní v Rokycanech. Během povídání při hodině, která se nesla v duchu prevence, obdržely dívky leták s radami a osobní minialarm, který u nich vzbudil velké nadšení. Při sepsání zpětné vazby dívky zaznamenaly, že dárek jim udělal radost a budou ho maximálně využívat.

nprap. Hana Kroftová
12.11.2013

vytisknout  e-mailem