Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezdůvodné napadení - aktualizace

Čtyři útočníci zbili u metra Budějovická dva mladíky 

Dva bratry, kdy jednomu z nich bylo teprve čtrnáct let, si jako své oběti vybrala skupinka výrostků u výstupu z metra Budějovická. Na záběrech z kamer je vidět, že poškození prošli okolo skupinky mladíků, aniž by si jich jakkoliv všímali. Přesto si je tato skupinka útočníků vybrala a vydala se za nimi. Po pár metrech je dostihli a chtěli po nich, aby si mladíci klekli a odprosili je. To bratři odmítli a následoval útok v podobě bití pěstmi a kopanci. Pak útočníci z místa utekli.

Podezřelé zachytily kamery a nyní pátráme po jejich totožnosti. Jednalo se o muže ve věku 15 až 20 let, kteří měli světlou pleť a pravděpodobně byli pod vlivem alkoholu nebo drog. Jestli je někdo na záběrech poznává, ať se ozve na linku 158. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Případ se stal 24. března okolo 19 hodiny.

kpt. Jan Daněk – 11. 4. 2021

Aktualizace – Po medializaci případu se dva hledaní mladíci přihlásili na policii. Zároveň jsme získali poznatky k totožnosti zbývajících dvou, které budeme prověřovat.

Děkujeme za zveřejnění případu v médiích a tím  pomoc při jeho objasnění!

kpt. Jan Daněk – 12. 4. 2021

vytisknout  e-mailem