Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezdomovec vykrádal rekreační objekty

PŘÍBRAMSKO - Zloděj se zaměřoval na chaty a hausbóty. 

Známým příslovím o džbánu a jeho utrženém uchu se zřejmě neřídil jeden nepracující člověk bez stálého přístřeší. Během necelých tří měsíců, od konce března do poloviny června, stihl vykrást na Dobříšsku nejméně 20 objektů a způsobit škodu přesahující 180 tisíc korun.

V březnu a v dubnu zavítal opakovaně do haly zimního stadiónu a do vedle stojící ubytovny v Dobříši. Z haly si odnesl především nářadí, naftu a železo. Z pokojů na ubytovně zcizil monitor k počítači, přenosnou anténu, mobilní telefony, sluchátka, oblečení včetně spodního prádla, antiperspiranty, holicí strojek a sluneční brýle. V jednom bytě v Dobříši, kam vnikl pomocí odcizených klíčů, ho dokonce jeho obyvatelé objevili uschovaného ve skříni.

V květnu začal s nájezdy do rekreačních chat. Svou pozornost zaměřoval především na chalupy v katastru obce Mokrovraty, Malá Hraštice a také Křepenice. Stihl jich vykrást celkem sedm. Jeho lupem byly hlavně potraviny a alkohol. Odcizil zde také vařič, polštář, televizor, kola, nářadí, ale i starožitný dalekohled či repliku revolveru Colt.

V červnu obrátil svůj zájem na hausbóty v rekreační oblasti Cholín. V sedmi těchto objektech vzal např. svítilnu, doutníky, spací pytel, rybářskou tašku, autobaterii a jídlo. Při poslední krádeži dne 16. června však narazil na hausbót s bezpečnostním systémem a následně byl zadržen policií. K vloupáním se při výslechu doznal. Jedná se o 44letého muže, který měl již v minulosti problémy se zákonem.

Dne 17. června mu kriminalisté sdělili obvinění z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což mu hrozí jeden rok až pět let pobytu za mřížemi. Nyní se dotyčný nachází ve vazební věznici.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
21. červen 2016

vytisknout  e-mailem