Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bez řidičského oprávnění a s alkoholem.

LOUNY – Před policisty kličkoval s téměř třemi promile, neměl řidičské oprávnění. 

Pozornost policejní hlídky upoutal řidič, který vozidlo tovární značky Škoda řídil nestandartním způsobem. Podle policistů měl jet agresivně a kličkovat. Pojali proto podezření, že by muž za volantem mohl být ovlivněn návykovou látkou. Když 37letého řidiče zastavili v jedné z podbořanských ulic, vyzvali jej, aby se podrobil odbornému měření na přítomnost alkoholu. Muž však s policisty nejprve spolupracovat odmítl. Později si to zřejmě rozmyslel a takzvaně nadýchal až 2,68 promile. V průběhu kontroly strážci zákona zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění. Jeho další cesta vedla na obvodní oddělení v Podbořanech, odkud si později odnesl sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve střízlivém stavu se u výslechu nesnažil své pití alkoholu nijak zastírat. Policistům uvedl, že od rána mohl vypít asi 20 piv. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.

Lounskými ulicemi se také projížděl řidič, který si zřejmě před usednutím za volant nedokázal odpustit trochu alkoholu. Vozidlo na sebe upozornilo nerozsvícenými světly a nestandartní jízdou. Když jej policejní hlídka zastavila, provedla s mužem dechovou zkoušku, která ukázala, že jeho ovlivnění se vyšplhalo až na 1,15 promile alkoholu. Podle informací neměl strážcům zákona předložit při kontrole doklady potřebné k řízení a provozu vozidla, i když řidičské oprávnění vlastnil. Řidič ve věku 43 let policistům ve výslechu uvedl, že si před jízdou dal pivo a panáky tvrdého alkoholu. Důvod řízení po požití alkoholu vysvětloval policistům tak, že ho kamarád poprosil, aby zajel pro nějaké potraviny. Z obvodního oddělení v Lounech muž odcházel s vědomím, že je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a že je proti němu vedeno zkrácené přípravné řízení.

Oběma provinilcům hrozí, že by je soud mohl poslat do vězení až na jeden rok, potrestat peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
30. srpna 2018

vytisknout  e-mailem