Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bez pozvání navštívil pět chat

NÝRSKO - Muž vnikl postupně do pěti rekreačních chat, kde přespal a snědl potraviny. Policisté jej zadrželi a byl obviněn ze dvou přečinů. 

Policisté na oddělení obecné kriminality ukončili prověřování několika případů vloupání do rekreačních objektů v okolí Nýrska.

Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání devatenáctiletý muž z obce u Nýrska z pokračujících přečinů porušování domovní svobody a krádež.

Muž v druhé polovině měsíce listopadu loňského roku postupně v pěti případech vnikl na oplocené pozemky na Dešenicku do rekreačních chat, s úmyslem si obstarat potraviny. V některých objektech několik nocí i přespal a někde zkonzumoval potraviny i alkoholické nápoje.

Policisté z obvodního oddělení v Nýrsku muže dne 2. prosince 2017 zadrželi v kůlně na pozemku u chaty po jedenácté hodině dopoledne.

Policisté si vyžádali odborné vyjádření k výši škody na odcizených a poškozených věcech, kdy tato přesáhla dva tisíce korun.

Muž se dopustil protiprávního jednáním tím, že neoprávněně vnikl do obydlí jiného, kde setrval a přisvojil si cizí věc tím, že se jí zmocnil a čin spáchal vloupáním.

nprap. Ladmanová Dana

6. února 2018

vytisknout  e-mailem