Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bez auta i bez peněz

CHOMUTOV - Slíbil opravu, slib nedodržel, Přišli o hotovost..... 

Bez auta i bez peněz

Chomutovští policisté prověřují jednání 42letého muže z okresního města. V polovině měsíce září letošního roku převzal od poškozeného finanční hotovost ve výši 10 tisíc korun jako zálohu na opravu osobního vozidla. Zároveň s penězi převzal do opravy i automobil Volvo V70. Po více než dvou měsících však oznamovatel nemá vozidlo opravené, nedostal zpět ani peníze a muž je nekontaktní. Policisté toto jednání vyhodnotili jako trestný čin zpronevěry.

Přišli o hotovost

Z neděle na pondělí vnikl kdosi do bytu v ulici K. H. Máchy v Jirkově. Ve skříňce v obývacím pokoji našel pod oblečením uloženou finanční hotovost ve výši 12 tisíc korun. Tyto peníze zmizely. Po totožnosti neznámého pachatele nyní pátrají policisté z místního obvodního oddělení. Uvedené jednání vyšetřují jako krádež a porušování domovní svobody.  

Peněženku má nazpět

Minulý měsíc se obrátila na místní oddělení policie v Chomutově poškozená a oznámila, že byla v prodejně v centru města při nakupování okradena. Kdosi jí z odložené kabelky odcizil dámskou peněženku s hotovostí a osobními doklady, škodu stanovila na 2200 korun. Tento týden vyšetřování krádeže policisté odložili. Žena na blíže neurčeném místě svoji peněženku zapomněla, kdosi ji nalezl a odevzdal.

Už je ve vězení

Kriminalisté v Kadani obvinili z loupeže  muže ve věku 34 let z Chomutova. V odpoledních hodinách 16.listopadu v ulice Kpt. Jaroše v Kadani využil otevřeného vozidla zásilkové služby, vnikl do nákladového prostoru a  pracovníkovi, který zde přerovnával balíky, odcizil kasírtašku s hotovostí. Při incidentu došlo i k fyzickému napadení pracovníka, který musel vyhledat lékařské ošetření. Po násilníkovi vyhlásili policisté ihned pátrání, které bylo úspěšné. Minulý týden byl zadržen, kriminalisté ho obvinili z loupeže a následoval převoz do věznice v Litoměřicích. Okresní soud v Plzni totiž vydal již dříve příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Vyšetřování nadále pokračuje, za loupež hrozí obviněnému trest odnětí svobody v rozmezí dvě léta až deset let.    

28. listopadu 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem