Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Besedy s dětmi na ZŠ ve Zbraslavicích

KUTNOHORSKO - Setkání s policisty mělo úspěch. 

Ve dnech 12. dubna a 13. dubna 2016 v dopoledních hodinách uspořádali v rámci prevence místní policisté prap. Tomáš JIROVSKÝ, DiS. a prap. Jan Sýkora besedu pro žáky Základní školy ve Zbraslavicích.

Beseda pro žáky 1. stupně, kterých bylo 110, byla tematicky zaměřená na základní představení policie (úkoly policie ve společnosti, útvary policie, práce policie, pomůcky a prostředky policie,....). Dětem byla připomenuta důležitá telefonní čísla integrovaného záchranného systému s pomůckou pro jejich zapamatování. Byla probrána problematika jejich chování ve společnosti, základní povinnosti účastníků silničního provozu a chodců se zaměřením na novou povinnost, být za snížené viditelnosti mimo obec vybaven reflexními prvky. Zopakovalo se také téma správné jízdy na jízdním kole po pozemní komunikaci a celková vybavenost kola i cyklisty. Byly probrány i další nástrahy, kterým se vyvarovat (samotné procházky v lese, koupání v neznámém prostředí, neznámé osoby pohybující v okolí škol a oslovující děti..).

Beseda pro 65 žáků 2. stupně byla zaměřená na trestní odpovědnost mladistvých, základní povinnosti účastníků silničního provozu, požívaní alkoholu, tabákových výrobků a návykových látek, ochrana osobnosti na sociálních sítích, zejména facebooku, šikany ve škole, kapesní krádeže v obchodních domech. Na závěr byly děti seznámeny s postupem v případě zabezpečení ztráty či odcizení mobilního telefonu, případně platební karty.

Obě besedy měly veliký úspěch a to nejen proto, že se konaly v rámci vyučovací hodiny a děti se nemuseli učit. Na konci každé z besed byla žákům dána možnost pro dotazy, kdy ze strany dětí byly policistům pokládány všemožné otázky a dotazy. Policisté jako poděkovaní dostali na konci besedy velký potlesk. S učitelským sborem zdejší školy byla dopředu domluvena i další spolupráce v rámci prevence dětem.

inspektor prap. Tomáš JIROVSKÝ
policejní inspektor 14. dubna 2016

Upravila:
por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
15. dubna 2016

vytisknout  e-mailem