Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda v obci Stěžery

Žáci prvních ročníků střední školy  

Dne 18. 10. 2010 v 08:10 hodin začalo dvouhodinové setkání policistů s žáky dvou prvních ročníků Střední odborné školy veřejnosprávní a sociální v obci Stěžery. Téměř 60 žáků navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové a vyšetřovatel ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové zabývající se problematikou „toxi“. Obsahem přednášky byla dvě „nebezpečná“ témata a to problematika návykových látek a rizikové jevy spojené s komunikací po informačních a komunikačních technologiích, neboli témata TOXI a KYBER.
Posluchačům specialista vyjmenoval druhy návykových látek, možné účinky, negativní projevy a další důležité informace. Například to, že neoprávněné přechovávání drog pro vlastní potřebu je nezákonné a postižitelné vždy: v malém množství podle zákona o přestupcích; v množství větším než malém podle trestního zákoníku. U této problematiky bylo žákům doporučeno navštívit internetové stránky Policie ČR, kde jsou uvedeny důležité a zajímavé informace, k danému tématu například na stránce Národní protidrogové centrály SKPV.
V druhé části bylo s žáky hovořeno zejména na téma kyberšikany a kybergroomingu. Popsána byla možná trestná činnost páchaná skrze internet, nebo přestupky, přečiny či zločiny, které úzce souvisí s neopatrným užíváním informačních a komunikačních technologií. Zazněly informace k nakládání s heslem, zveřejňování svých nebo cizích dat, fotografií či videí, zřizování urážlivých webů, komunikace s uživateli, které znám jen přes internet. Žákům dále policisté zodpověděli několik zajímavých dotazů.

Více informací ke „KYBER“ problémům naleznete zde

Čtěte také: Víte, jak se chránit na INTERNETU?


nprap. Jan Čížkovský
18. října 2010

 

Odkazy do noveho okna

SOS Stezery

SOS Stezery  

Detailní náhled

SOS Stezery 02

SOS Stezery 02 

Detailní náhled

SOS Stezery 03

SOS Stezery 03 

Detailní náhled

SOS Stezery 04

SOS Stezery 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem