Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda v klubu seniorů

KLADENSKO – Více než padesát důchodců si vyslechlo rady, jak předejít nebezpečným situacím. 

V sobotu 12. března 2016 v odpoledních hodinách se policistka oddělení tisku a prevence vydala společně s velitelem Městské policie Unhošť na setkání klubu seniorů, který se několikrát do roka schází na své schůzi. Společně si strážci zákona připravili přednášku, která se týkala bezpečí seniorů.

Nejprve jsme převážně důchodkyně, kterých bylo více jak devadesát procent, seznámili s vývojem trestné činnosti v lokalitě. Vzhledem k tomu, že vyhláška města zakazuje podomní prodej, informovali jsme posluchače o tom, že mají hlásit tuto činnost neprodleně policistům, či strážníkům. Dále jsme je varovali před akcemi typu „šmejdi“ a v neposlední řadě jsme upozorňovali na kapesní krádeže, které řešíme převážně v obchodních centrech, kdy bez dozoru ponechané kabelky jsou velkým lákadlem zlodějů. Také vybírání finanční hotovosti v bankomatech a uložení PIN kódu společně s platební kartou představuje vážný problém.

Požádali jsme seniory, aby pomáhali řešit běžnou kriminalitu v obci tak, aby si všímali svého okolí a kontaktovali policii v případě, že se v jejich sousedství objeví neznámý člověk, či podezřelé vozidlo.

Také jsme přítomné seznámili s novelou zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, která platí od 20. února 2016 a určuje povinnost chodci používat po setmění reflexní prvky.

Beseda se setkala s velmi kladným ohlasem. Seniorky živě diskutovaly s přednášejícími, kteří ochotně zodpovídali všechny dotazy.

V rámci projektu „Bezpečné město Unhošť“, který probíhá již několik let, budou podobné akce v obci pokračovat i následujícím období. Připravujeme společně akci pro děti z místní školy, která proběhne v květnu letošního roku.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
14. března 2016

vytisknout  e-mailem