Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda se seniory ve Zbraslavicích

Besedy se seniory ve Zbraslavicích. 

     Dne 12. února 2013 v 17:00 hod se inspektor prap. Tomáš JIROVSKÝ, DiS., inspektor prap. Jan SÝKORA a vrchní asistent pprap. Denisa JIŘÍKOVÁ DiS., zúčastnili, jako každý rok, besedy se seniory ve Zbraslavicích, kterou pořádá místní svaz seniorů. Beseda se seniory se konala jako obvykle v sále budovy OÚ Zbraslavice. 
     Zúčastněným seniorům byl představen územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Zbraslavice inspektor prap. Jan Sýkora zástupce územně odpovědné policistky vrchní asistentky pprap. Denisy Jiříkové DiS. Policisté v začátku seznámili přítomné s kriminalitou páchanou na starších lidech a zejména s problematikou tzv. “podomních obchodníků“, dále s problematikou kapesních krádeží a násilí páchané na seniorech.
     Poté byly seniorům sděleny informace ohledně BESIPu a preventivních prohlídek řidičů motorových vozidel. Dále byli seznámeni s postupem v případě krádeže platební karty, mobilního telefonu a s problematikou předváděcích akcí různých firem, byli seznámeni s prevencí proti požáru v případě zanedbaných a znečištěných komínů u rodinných domů a dále s problematikou ztráty orientace v lesních porostech zejména při houbaření.
     Závěr patřil seznámení s bezpečnostní situací v dané lokalitě, která je velice zajímala, byl dán prostor pro případné dotazy ze strany zúčastněných seniorů na Policii ČR, kterých bylo poměrně dost, což přesvědčilo zúčastněné policisty, že místní senioři se o svoji bezpečnost a bezpečnostní situaci v jejich bydlišti zajímají.
     Beseda byla vedena v duchu přátelského rozhovoru s místními seniory a Policií ČR a nesla velký ohlas. Byla zde domluvena další spolupráce mezi Policií ČR a místním svazem seniorů.

senioři 1senioři 1
senioři 2senioři 2
senioři 3senioři 3

 

15. 2. 2013

por. Mgr. Vendulka Marečková

vytisknout  e-mailem