Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Beseda pro seniory v Benešově nad Ploučnicí

DĚČÍNSKO - Bezpečí seniorů v realitě i na sítích 

     Ve čtvrtek 12. října 2023 proběhla v prostorách Městského kina  v Benešově nad Ploučnicí beseda s policisty z oddělení tisku a prevence Policie České republiky Krajského ředitelství Ústeckého kraje. Beseda nazvaná „ Bezpečí seniorů v realitě i na sítích“ byla určena prioritně pro lidi staršího data narození, kteří se často stávají oběťmi podvodníků a zlodějů.

    Téměř  dvě desítky seniorů policisté seznámili se zásadami, jejichž dodržování je důležité při předcházení trestné činnosti a k eliminaci možných rizik, která starším lidem hrozí. Vyslechli si nejen konkrétní případy z praxe, kdy se oběťmi stali senioři, ale také rady, jak se v krizové situaci zachovat.

     Okruh témat byl široký, od bezpečnosti doma, bezpečného pohybu na ulici  nebo v městské hromadné dopravě, přes bezpečnost při vybírání peněz z bankomatů. Dále se přednáška týkala nebezpečí kapesních krádeží během nákupů, podvodů na seniorech včetně „legend“, které pachatelé používají.  Zvláštní  důraz byl kladen na fenomén posledních let  a to tzv. internetové podvody.

     Každý obdržel na závěr preventivní letáčky s těmi nejdůležitějšími preventivními informacemi a křížovky. Přednáška se nesla v příjemné atmosféře.

Děčín 13. října 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje
ÚO Děčín 

Odkazy do noveho okna

Beseda pro seniory

Beseda pro seniory 

Detailní náhled

Beseda pro seniory 2

Beseda pro seniory 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem