Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Berounští policisté úspěšně realizovali jarní část projektu “PŘES BARIÉRY S POLICIÍ“

BEROUNSKO - Společně se studenty středních škol i letošní rok pomáhali. 

Ojedinělý projekt v rámci Policie České republiky vznikl v roce 2018 na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje společně s jeho dalšími partnery. Jeho hlavním cílem je pomáhat handicapovaným osobám. V rámci tohoto projektu, si studenti posledních ročníků středních škol, mohou vyzkoušet fyzické testy, které jsou třeba ke splnění příjímacího řízení k Policii České republiky. Jedním z hlavních partnerů této akce je Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, která pak výkony jednotlivých studentů “ohodnotí“ finančními prostředky. Ty jsou poté poukázány vybranému handicapovanému klientovi.

Policisté z Územního odboru v Berouně, zavítali v průběhu března a dubna na sedm středních škol, a to nejen na okrese Beroun. Letošní rok zavítali i do jiného kraje, a to do Plzeňského na Střední školu do Rokycan. Této návštěvě předcházela beseda s představením projektu “PŘES BARIÉRY S POLICIÍ“ s možnostmi uplatnění u Policie ČR. 

Všech sedm akcí zahájil ředitel Územního odboru v Berouně, plk. Mgr. et Mgr. Stanislav Znor, DiS. Ten ve svém projevu přivítal účastníky, vysvětlil charakter akce a popřál studentům co nejlepší výkony. Také představil konkrétní osobu, které se na jaře 2022 pomáhá. Je jí sedmnáctiletá dívka jménem Dáša. Ta přišla kvůli rakovině v šesti letech o nohu. Pro co nejkvalitnější a nejplnohodnotnější život, Dáša potřebuje bionickou protézu, na kterou mohou studenti svými výkony ve spojení se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra přispět. Po svém projevu předal ředitel slovo policejním instruktorům, kteří studentům vysvětlili průběh fyzických testů. Fyzické testy k Policii České republiky jsou složeny ze čtyřech částí, a to z člunkového běhu, vzporu ležmo – kliku, celomotorického testu a běhu na 1000 m. Studenti museli splnit v jednotlivých disciplínách nejen minimální počet bodů, ale rovněž splnit celkový limit ze všech čtyřech bloků. Při splnění požadovaných bodů, je poté úspěšným studentům předán certifikát s platností jednoho roku, který dokladuje splnění části přijímacího řízení. 

Dne 16.3.2022 policisté a studenti Gymnázia Hořovice zavítali do Městského sportovního centra do Hořovic, kde společně odstartovali jarní část projektu “PŘES BARIÉRY S POLICIÍ“. Pomyslná laťka byla hned na úvod nastavena velmi vysoko, neboť nejúspěšnější student Adam Lešuk získal 57 bodů. 

Další akce se 21.3.2022 zúčastnili studenti Střední odborné školy a SOU Hořovice. Nejlepším z této skupiny se stal Lukáš Abraham s 47 body. 

Nastavená laťka nevydržela moc dlouho a dne 23.3.2022 byla překonána studentem ze Střední odborné školy a SOU Hlinky v Berouně. Filip Trnka totiž dosáhl ve všech disciplínách skvělých 61 bodů. 

Studenti Manažerské akademie v Berouně si fyzické testy vyzkoušeli 24.3.2022 na atletickém stadionu Lokomotiva Beroun. Nejlepším se stal Ondřej Kačírek se 60 body. 

O další překonání nastaveného berounského rekordu, se postaral Michal Smetana, student Gymnázia Joachima Barranda v Berouně. Ten svým sportovním výkonem posunul rekord na 70 bodů.  Za zmínku stojí i druhé místo v pořadí, které získala studentka Eliška Komancová s 57 body. Ta se tímto stala nejúspěšnější sportovkyní okresu Beroun.

Páteční dopoledne 8.4.2022 patřilo studentům Obchodní akademie a Střední pedagogické školy a jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Berouně. Nejlepším se z této skupiny stal Adam Rumler, který získal 63 bodů. Obrovský respekt a uznání patří i dvěma dámám z pedagogické sboru, a to p. Ing. Janě Palečkové  a p. Ing. Janě Svobodové, které se společně se svými studenty akce zúčastnily a fyzické testy si obě dvě vyzkoušely. 

Poslední akce proběhla v Rokycanech dne 13.4.2022. Studenti tamní Střední odborné školy zakončili jarní část slušnými výkony. Nejlepším z nich se stal se 68 body David Kozelka. 

Jarní část projektu “PŘES BARIÉRY S POLICIÍ“ se na okrese Beroun společně se Střední školou v Rokycanech zúčastnilo celkem 217 studentů. Fyzické testy splnilo a certifikát obdrželo z tohoto počtu celkem 70 studentů. Nejlepším studentem se stal Michal Smetana. První místo v kategorii dívek získala Eliška Komancová.

Studenti Dášu podpořili nejen svými skvělými sportovními výkony, ale někteří i finanční hotovostí. 

Nejúspěšnější sportovci okresu Beroun budou pozváni ke slavnostnímu vyhlášení a předání cen na Policii ČR, Územní odbor Beroun. 

Další část úspěšného projektu “PŘES BARIÉRY S POLICIÍ“ bude na okrese Beroun pokračovat letošní rok na podzim. 

nprap. Simona Vacherlohnová

Odkazy do noveho okna

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem