Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Berounští policisté při akci ve spolupráci s Centrem služeb

BEROUNSKO – Při dopravním opatření byly prováděny kontroly nákladních vozidel. 

Policisté berounského dopravního inspektorátu ve spolupráci s pracovníky Centra služeb připravili na dnešní den 19. dubna 2021 dopravní akci zaměřenou na kontroly nákladních vozidel nedaleko města Beroun.

Dopravní akce probíhala v průběhu dne od 08.00 do 17.00 hodin na pevném stanovišti pozemní komunikace II. třídy č. 118 poblíž Berouna. Při dopravně bezpečnostním opatření se policisté se zástupci Centra služeb zaměřili převážně na kontrolu technického stavu nákladních vozidel a na kontrolu dodržování sociálních předpisů řidičů, ale samozřejmě nebylo opomenuto ani na ostatní dopravní předpisy včetně dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. O výsledcích této dopravní akce budeme informovat v následujících dnech.

Berounští policisté tuto akci se zaměřením na nákladní dopravu ve spolupráci se zástupci Centra služeb uskuteční i v následujících měsících, a to na dalším vytipovaném stanovišti berounského okresu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
19. dubna 2021

Dodatek k výsledkům dopravní akce

Při dopravní akci policisté se zástupci Centra služeb zkontrolovali celkem 5 nákladních vozidel. U každého z vozidel byla provedena technická silniční kontrola a rádi konstatujeme, že nebyly zjištěny žádné závažnější závady, Taktéž u všech kontrolovaných vozidel policisté provedli kontroly dodržování sociálních předpisů, a to zejména dodržování předepsané doby řízení řidičů a jejich bezpečnostních přestávek a doby odpočinku. Jeden z řidičů nepředložil záznamy o době řízení vozidla, tak jak mu ukládá zákon. Policistům předložil pouze kotouček ze dne, kdy byl zastaven ke kontrole. V tomto případě byla řidiči  za přestupek v dopravě uložena pokuta ve výši 3 000,-Kč. Dopravce bude oznámen na Odbor dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje. 

Policisté v rámci této kontrolní činnosti vyzvali všechny řidiče k provedení dechových zkoušek, které byly s negativními výsledky a u žádného z řidičů nebyl zjištěn alkohol a nebyly zjištěny ani žádné jiné přestupky v dopravě.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
20. dubna 2021

Odkazy do noveho okna

Akce berounských policistů ve spolupráci s Centrem služeb

Akce berounských policistů ve spolupráci... 

Detailní náhled

Akce berounských policistů ve spolupráci s Centrem služeb

Akce berounských policistů ve spolupráci... 

Detailní náhled

Akce berounských policistů ve spolupráci s Centrem služeb

Akce berounských policistů ve spolupráci... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem