Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Berounský toxi tým opět udeřil

BEROUNSKO – Výsledkem jsou čtyři vazebně stíhaní. 

V průběhu několikaletého působení berounského toxi týmu na našem okrese, se stále častěji daří potlačovat trestnou činnost související s drogovou scénou.

V minulém týdnu zadrželi kriminalisté další organizovanou skupinu pachatelů, kteří dlouhodobě a systematicky prodávali drogu pervitin drogově závislým osobám v katastru města Beroun a v jeho okolí. Celým případem se zabývali tři měsíce, kdy dokumentovali jejich trestnou činnost a okruhy odběratelů.

Výsledkem jejich práce jsou čtyři vazebně stíhané osoby. Při samotné realizaci, která probíhala na čtyřech místech současně, za asistence zásahové jednotky, byli zadrženi čtyři muži a provedeny domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor. Při těchto byla nalezena vyrobená droga pervitin, připravená k následné distribuci a finanční hotovost pocházející z prodeje drog. Dále bylo zjištěno, že tito pachatelé prodávali drogu pervitin na našem okrese, po dobu minimálně jednoho roku. Dealeři si tímto prodejem mohli přijít na stovky tisíc korun.

Všichni obvinění mají za sebou bohatou a pestrou, trestní minulost v podobě majetkové a násilné kriminality. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až deseti let.

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
30. března 2017

vytisknout  e-mailem