Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Benešovští policisté zatkli mezinárodně hledanou osobu

BENEŠOVSKO – Šestatřicetiletý cizinec neplatil výživné na svoje čtyři děti a ve své zemi nenastoupil výkon trestu odnětí svobody. Policisté jej zastihli přímo na pracovišti v jedné z benešovských firem. Při zatčení se nijak nebránil a spolupracoval s nimi. 

Celá akce proběhla v pondělí 18. února tohoto roku v odpoledních hodinách na základě získaného poznatku, že se má v jedné z benešovských firem nacházet mezinárodně hledaný šestatřicetiletý muž. Policisté obvodního oddělení Benešov spolu se svými kolegy z tzv. prvosledové hlídky proto neprodleně vyrazili na místo, aby tuto informaci prověřili. Hned poté, co zjistili, že se dotyčný nachází skutečně přímo ve výrobní hale, přistoupili k akci. Zablokovali všechny východy, aby nemohl utéct, a prakticky okamžitě jej zatkli. Využili tak mužova překvapení, takže se nijak nebránil a spolupracoval s nimi. Následně jej eskortovali na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů.

Hledaný muž byl ve své zemi odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody kvůli tomu, že neplatil výživné na svoje čtyři děti. Koncem ledna na něj proto příslušný soud vydal evropský zatýkací rozkaz a policie po něm vyhlásila mezinárodní pátrání. Po necelých třech týdnech byl zatčen v Benešově, odkud následně poputuje zpět do své vlasti, aby zde řádně vykonal soudem stanovený trest.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
20. února 2019

vytisknout  e-mailem