Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Benešovští kriminalisté odhalili pěstírnu marihuany

BENEŠOVSKO - Oba muži nyní mohou skončit až na 10 let za mřížemi 

Kriminalisté Oddělení obecné kriminality v Benešově zahájili trestní stíhání 30letého a 32letého muže jako obviněných ze zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve spolupachatelství.

Oba tito muži měli nejméně od listopadu roku 2020 do doby jejich zadržení policisty v květnu 2021 zbudovat indoor pěstírnu konopí v obci Domašín na Benešovsku, kde se měli společně podílet na pěstování a péči o rostliny konopí ve značném rozsahu. K tomuto bylo využíváno moderní a poměrně nákladné sofistikované technologie.

Při domovní prohlídce byla v 1. podlaží nalezena papírová krabice, ve které bylo přes 300 gramů sušiny rostliny konopí, dále při prohlídce sklepních prostor policisté objevili indoor pěstírnu, kde se v té době nacházelo 79 rostlin konopí a 500 gramů již usušené rostliny..

Pěstírna byla velice důmyslně ukrytá, byla zbudovaná ve sklepních prostorách pod falešnou podlahou. Ta byla v okrajích zaizolovaná tak, aby nebyl cítit specifický zápach marihuany. Do samotné pěstírny se dalo dostat pouze zamaskovaným otvorem - poklopem, a to po žebříku, který byl zbudován v roku místnosti, kde byla falešná podlaha. 

O tom, že byla pěstírna dobře skrytá hovoří i fakt, že ve stejné budově se nachází i prodejna potravin a autoservisu a nikdo z okolí si ničeho podezřelého nevšiml.

Nyní oběma mužům v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.

por. Ing. Bc. Barbora Schnneweissová
tisková mluvčí
20. října 2021

vytisknout  e-mailem