Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Benešovské silnice pod policejní kontrolou

BENEŠOVSKO – Šest desítek policistů z různých policejních útvarů se zapojilo ve vybraných lokalitách benešovského okresu do úterní dopravně-bezpečnostní akce. 

Akce, která proběhla od osmé hodiny ranní do čtvrté hodiny odpolední, se zúčastnili nejen policisté z dopravního inspektorátu a obvodních oddělení územního odboru Benešov, ale i policisté dálničního oddělení Mirošovice, či policisté – posluchači policejní školy v Praze. Výraznou podporou v této akci bylo nasazení a přítomnost policejního vrtulníku.
Policejní hlídky se při silničních kontrolách řidičů motorových vozidel zaměřily na několik oblastí dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích, mezi které patřily například dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek, stanovených rychlostních limitů v obcích i mimo ně, způsobu jízdy, předjíždění či používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Pozornost byla věnována ale i chování ostatních účastníků silničního provozu a všeobecnému dodržování ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, jakož i dalších obecně závazných předpisů upravujících problematiku provozu na pozemních komunikacích.
Během osmi hodin policisté zkontrolovali 266 motorových vozidel, kdy při kontrolách zjistili 113 dopravních přestupků. Některé přestupky na místě vyřešili v blokovém řízení, kdy celkem uložili 82 pokut za více jak sedmatřicet tisíc korun. V 87 případech bylo zjištěno nedodržení stanovených rychlostních limitů. Jeden z kontrolovaných řidičů usedl za volant po užití návykové látky a u třech motorových vozidel byl zjištěn jejich nevyhovující technický stav k provozu na pozemních komunikacích.


nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí P ČR
27. dubna 2016

vytisknout  e-mailem