Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2.AKTUALIZACE - „Benátská!2017“ opět v Liberci

LIBEREC - Liberecký areál Vesec bude už po 25té hostit oblíbený hudební festival "Benátská!2017". Policie jako každý rok připravuje komplexní bezpečnostní opatření po linii dopravy, veřejného pořádku i potírání kriminality. 

Jubilejní, 25. ročník hudebního festivalu "Benátská!" se nesl v poklidném duchu. Od jeho počátku, tedy čtvrtečního odpoledne, do sedmé hodiny ráno 30. července 2017, zkontrolovali policisté, kteří byli do opatření zapojeni, přes 300 osob a necelé dvě stovky vozidel. Policisté nemuseli řešit žádné závažné delikty či kriminální činy. Doposud nebylo zjištěno ani oznámeno žádné vykradené či odcizené vozidlo. V jednom případě byla oznámena krádež stanu, která je s ohledem na způsobenou škodu řešena jako přestupek proti majetku. Lidé oznamovali ztráty dokladů, jednalo se o jednotky případů.

Nejčastějšími přestupky, které policisté řešili, byly přestupky proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Přes osm desítek řidičů zaplatilo na pokutách bezmála 35 tisíc korun. Jeden z kontrolovaných řidičů přijel na festival i přesto, že měl platný zákaz řízení motorových vozidel, další nikdy řidičské oprávnění nevlastnil. 

Dva muži řídili vozidlo i přesto, že byli pod vlivem psychoaktivních látek, další řidič měl v dechu přes jedno promile alkoholu. Všichni byli obviněni z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V průběhu "Benátské!" řešili dopravní policisté také jednu nehodu. Při odjezdu účinkujících z festivalu se jejich dodávka na křižovatce ulic Hodkovická x Mařanova srazila s autobusem. Z šesti cestujících v dodávce byli tři lehce zraněni, v autobuse utrpěla z šesti cestujících zranění jedna osoba. Nehodu podle všeho zavinil řidič dodávkového vozu, který vyjížděl z vedlejší silnice na hlavní a nedal přednost autobusu.

Několik desítek návštěvníků festivalu  využilo před svým odjezdem i možnost provedení preventivní orientační dechové zkoušky, zda mohou v klidu zasednout za volant a odjet.

Po dobu konání Benátské se v opatření vystřídaly na dvě stovky policistů, jak uniformovaných, tak i kriminalistů. K dispozici byl po celé tři dny i monitorovací vůz a velitelsko-štábní vozidlo, kde policisté přijímali oznámení či bylo možné provést orientační dechové zkoušky.
 


30. července 2017
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

_____________________________________________________________________________________________________________

Ve čtvrtek, v odpoledních hodinách, byl zahájen 25. ročník hudebního festivalu Benátská!. Do současné doby nemuseli policisté řešit žádné zásadní události, uložili pouze dvě desítky blokových pokut, které se týkaly bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Dopravní policisté vyšetřují jednu dopravní nehodu, která se stala ve čtvrtek kolem půl jedenácté večer. Na křižovatce ulic Mařanova a Hodkovická se srazila dodávka s autobusem. Podle všeho řidič dodávky, který jel po vedlejší silnici, nedal přednost v jízdě autobusu a došlo ke střetu. V dodávce cestovalo šest osob, z nichž tři utrpěly lehká zranění. Z šesti cestujících v autobuse je zraněna jedna osoba, rovněž lehce. Při nehodě došlo k poškození obecně prospěšného zařízení, a to sloupu veřejného osvětlení a semaforu.

Přímo na místě provedli policisté u obou účastníků nehody orientační dechové zkoušky. Obě byly negativní. Nehodu dopravní policisté vyšetřují a zjišťují příčinu a míru zavinění jednotlivých účastníků nehody.


28. července 2017
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
_________________________________________________________________

Počínaje 27. červencem 2017 bude zahájen jubilejní 25. ročník tradičního hudebního festivalu „Benátská!2017“, na kterém se do neděle, 30. července 2017, vystřídají desítky umělců a kapel.

Je proto na místě informovat veřejnost, jak bude, mimo kulturního zážitku, zajištěna její bezpečnost a veřejný pořádek v místě a okolí konání festivalu, tedy ve sportovním areálu Liberec – Vesec.

Policie si je vědoma, že tento hudební festival je spojen s velkým počtem návštěvníků, a to nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, a proto této akci – tak jako každý rok -  věnuje zvýšenou pozornost, která je zaměřena zejména na bezpečnost osob, majetku a ochranu veřejného pořádku. Pro svou činnost budou policisté využívat i speciální techniku, jako například velitelsko-štábní vozidlo a speciální monitorovací vůz. Po celou dobu konání hudebního festivalu, tedy od 27. 7. do 30. 7. 2017, budou nepřetržitě dohlížet na bezpečnost a veřejný pořádek desítky policistů, a to jak uniformovaní – z pořádkové, dopravní  a cizinecké služby, tak i policejní psovodi, ale i kriminalisté. Policisté se budou zaměřovat na eliminaci kriminality, která je spojena s velkým počtem osob, zejména na kapesní krádeže, krádeže na osobách, krádeže ve stanech, vloupání do osobních motorových vozidel. Součástí policejního opatření budou i kontroly týkající se možného nalévání alkoholu osobám mladším 18ti let či distribuci psychoaktivních látek. V rámci opatření budou s policisty úzce spolupracovat i strážníci Městské policie Liberec, kteří se zaměří na centrum města.

Další část opatření bude věnována zajištění dopravní obslužnosti a průjezdnosti komunikací v blízkosti sportovního areálu. Tak jako každý rok, tak i letos, budou kolem sportovního areálu Vesec platit dopravní omezení. Částečně bude zjednosměrněna ulice Česká, a to po křižovatku s ulicí Brunclíkova. Komunikace bude sloužit jako parkoviště pro návštěvníky festivalu. Dále budou od okružní křižovatky v ulici Dlouhá úplně uzavřeny ulice Vrbatova, Nad Sokolovnou, Kašparova, U Družiny, Nedbalova a U Libeny. Vjezd bude povolen pouze dopravní obsluze. Veškerá dopravní omezení a uzavírky jsou platná od  čtvrtka 27. 7. 2017 osmé hodiny ranní  do neděle 30. 7. 2017, rovněž osmé hodiny ráno. Na veškerá dopravní omezení a uzavírky vydal rozhodnutí Magistrát města Liberec, odbor dopravy. Bližší informace, včetně map a míst pro parkování návštěvníků festivalu jsou dostupné na webu pořadatele.

V souvislosti s konáním hudebního festivalu apelujeme i na jeho návštěvníky, aby věnovali zvýšenou pozornost svým osobním věcem a spolu s cennostmi je nenechávali viditelně ve vozidlech, či ve stanech. Ne každý se přijde na festival pouze bavit.

Veškeré informace k hudebnímu festivalu jsou pro návštěvníky k dispozici na oficiálních webových stránkách: www.benatska.cz

25. července 2017
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem