Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

BENAMO na Trutnovsku

Policie spojila síly s motorkáři 

Trutnovskou policii navštívil v úterý 5. října 2010 zajímavý host. Byl jím pan Jaroslav Mach, člen motorkářského klubu DOLY BIKERS z Pardubic. Jeho návštěva v našem regionu nebyla náhodná. Po předchozí dohodě s policistou Preventivně informační skupiny v Trutnově navštívil dvě školská zařízení a to Gymnázium ve Vrchlabí a Střední školu informatiky a služeb ve Dvoře Králové nad Labem. Studenti obou škol byli svědky zajímavé přednášky, která byla součástí společného projektu pardubických motorkářů a policie s názvem BENAMO „Bezpečně na motorce“ s policií. Preventistu a motorkáře doplnil policista Dopravního inspektorátu Trutnov.
Vzhledem k tomu, že se velmi často v médiích objevují zprávy o tragických nehodách motocyklistů, rozhodli se policisté spojit své síly s motorkáři a tím se více přiblížit k mladým lidem. Počty mladých motocyklistů, kteří usedají do sedadel svých strojů stále stoupá. Proto přicházíme s jedinečným společným projektem, který si klade za cíl ovlivnit žáky a studenty středních škol a docílit tak snížení nehodovosti mladých řidičů motocyklů ale i ovlivnit chování řidičů na silnici celkově. 
Trojice mužů, vyprávěla posluchačům o problematice týkající se jízdy na silných strojích a dodržování bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Tiskový mluvčí a dopravní policista studentům přiblížil práci policie při oznámení dopravní nehody, příčiny těchto nehod, ale bohužel i následky. Připravená prezentace se statistickými údaji dokreslila stále znepokojivé počty nehod motorkářů, které velmi často končí těžkými zraněními nebo smrtí. Motorkář se podělil o své letité zkušenosti strávené za řidítky svého stroje na dvou kolech. Poutavě vyprávěl o technických vlastnostech motorek, řidičích, speciálních oděvních doplňcích a bezpečnostních přilbách, ale třeba i o stále stoupající agresi některých neodpovědných účastníků silničního provozu.
Sedmdesát studentů gymnázia a třicet jejich vrstevníků z informatiky odměnila přednášející dlouho trvajícím potleskem.
Fotogalerie z akcí: Vrchlabí, Dvůr Králové nad Labem

Čtěte také: Dopravní nehody motorkářů na Trutnovsku 

Další informace naleznete na: BENAMO s policií

por. Bc. Jiří prouza
6. 10. 2010

vytisknout  e-mailem