Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

BENAMO na Náchodsku

Studenti – motorkáři - policie  

BenamoBenamo
Náchodská policie se zapojila do zajímavého projektu zaměřeného na začínající motorkáře. První ze série přednášek  se uskutečnily v pondělí 4. října 2010 pro stovku studentů na Střední průmyslové škole v Hronově a Střední průmyslové škole stavební v Náchodě. Policistům, stejně tak jako některým zodpovědným motorkářům není lhostejný osud mladých lidí na silnicích. Tento projekt se zaměřil zvláště na ty, kteří se touží prohánět na strojích se dvěma koly. Projekt nazvaný Benamo, tedy „Bezpečně na motorce“ je původním nápadem party motorkářů z Pardubic.
 
Policistům se však zalíbil a rozhodli se spojit s nimi své síly. Za studenty středních škol tak přijíždí společně zkušený motorkář a policista.  Motorkář vypráví studentům to, co se v žádné autoškole za pár hodin nikde nenaučí, vše podložené dlouhodobými zkušenostmi. Váhu jeho slov podepírá policista skutečnými údaji o dopravních nehodách motocyklistů a jejich příčinách. Čísla vývoje nehodovosti motocyklistů na silnicích jasně dokazují, že opatrnosti, dovednosti a řidičské ohleduplnosti není nikdy nazbyt, naopak v houstnoucím provozu jich je potřeba čím dál více.
 
 „Přednost máš, teprve když ti jí někdo opravdu dá." To byla slova, která zkušený motorkář Jarda Mach zopakoval studentům několikrát. Celá přednáška udělala na studenty velký dojem. Naším společným přáním je, aby studentům utkvěla v myslích kromě této i další důležitá věta: „Raději ztratit minutu v životě, než život v minutě,“ a vždy se podle ní zachovali.
 
Fotogalerie
 
por. Bc. Eva Prachařová a nprap. Jana Pecoldová
5. 10. 2010
 
Čtěte také
 
BENAMO s policíí
 
 

vytisknout  e-mailem