Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

BENAMO na Jičínsku

Projekt zaměřený na bezpečnou jízdu na motocyklu 

Také jičínská policie se zapojila do zajímavého projektu s názvem BENAMO. Jedná se o preventivní přednášky o bezpečné jízdě na motocyklu, kdy své síly spojili policisté a členové motorkářské neziskové organizace DOLY BIKERS o.s. z Pardubic. Akce je především zaměřena na začínající mladé motorkáře. Cílovou skupinou se tak stali zejména studenti středních škol a učilišť.
 
V pátek 15. října ráno proběhla první beseda na Vyšší odborné škole rozvoje venkova a Střední zemědělské škole v Hořicích. Druhé setkání se uskutečnilo dopoledne na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole v Jičíně. Mezi studenty přišel zkušený motorkář Jaroslav Mach, dopravní policista a pracovník Preventivně informační skupiny Jičín. Povídání dlouholetého řidiče jednostopého vozidla mladé lidi zaujalo. Vysvětlil jim poslání celého projektu a věnoval se hlavně bezpečnému chování jezdce na silnici a způsobu jízky, kdy tyto aspekty jsou velmi důležité pro šťastný návrat z projížďky domů. Přítomní policisté posluchačům přiblížili svoji práci při dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu. Hovořilo se i o tragických dopravních nehodách motorkářů a těžkých zraněních. Vše doplnily varující statistické údaje.
 
Závěrem všichni přednášející mladým lidem zdůraznili, že mají zájem o další spolupráci na těchto preventivních projektech, kdy chtějí v besedách pokračovat i na dalších školách a oslovit tak co největší počet začínajících motorkářů. Chovat se na silnici podle dobře míněných rad zkušeného řidiče se určitě vyplatí.
por. Bc. Petr Janda
18. 10. 2010
Fotogalerie:

vytisknout  e-mailem