Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Během necelých dvou hodin byl dvakrát zastaven ke kontrole

KOLÍNSKO - Policisté zakázali muži řídit auto kvůli pozitivnímu testu na drogy. Ten to ale nerespektoval. 

Policisté z oddělení hlídkové služby zastavili ke kontrole v Ruské ulici v Kouřimi osobní vozidlo VW Passat v pátek 5. ledna po poledni. Řidiče ztotožnili jako 38letého muže, jehož vyzvali k dechové zkoušce a testu na drogy. Výsledek „dechovky“ byl negativní, zatímco u jiných návykových látek byl pozitivní na THC. Kontrolovaný k výsledku uvedl, že občas kouří marihuanu, přičemž naposledy to bylo na Silvestra, tj. 31. prosince 2023. Řidič se také na výzvu podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici ke zjištění možných hodnot v těle. Na základě výše uvedeného policisté muže řádně poučili a zakázali mu další řízení.
 
Neuplynula ani hodina a půl a policisté ve stejném složení spatřili opět téhož řidiče, pouze s tím rozdílem, že byl zastaven v obci Ždánice. Opět ho vyzvali k oběma testům, kdy výsledky byly stejné jako předtím. Dechová zkouška byla negativní, test na drogy pozitivní na látku THC.
 
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
 
por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
8. ledna 2024

vytisknout  e-mailem