Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Během jedné noci vykradl ve stejné ulici dva rodinné domy

SEMILSKO - Během páteční noci se neznámý zloděj vloupal v Turnově do dvou rodinných domů. V prvním případě si odnesl zlaté šperky, ve druhém případě odešel s prázdnou. 

Dva rodinné domy v ulici Polní v Turnově se staly cílem pro neznámého zloděje. Během páteční noci z 9. na 10. února 2018 ve velmi krátkém čase pěti hodin stačil neznámý pachatel navštívit dva rodinné domy v jedné ulici. V obou případech vnikl do domu za užití násilí. V prvním případě dům prohledal, v jednotlivých místnostech vyházel  ze zásuvek a skříněk věci na podlahu a následně si odnesl zlaté šperky. Jednalo se o dva zlaté prsteny - jeden ve tvaru slzy s kamínkem zirkonu a druhý na čtvercovém podkladu kulatý kamínek, náramek ze zlatých plátků s vyrytými ornamenty a soupravu zlatého náramku a zlatého řetízku z krouceného hranatého zlata. Kromě těchto šperků si vzal i zlaté hodinky. Ve druhém případě už tak zloděj naštěstí  úspěšný nebyl, neboť byl majitelem domu vyrušen a z domu si tak nic nestačil odnést.

Krádežemi však napáchal celkové škody v předběžné výši 55 tisíc korun. Policisté již zahájili v obou případech šetření k přečinům "krádeže" , "porušování domovní svobody" a "poškození cizí věci", za které v případě dopadení může pachateli hrozit až tříletý pobyt za mřížemi. Nejen po pachateli, ale i po odcizených věcech nyní turnovští policisté intenzivně pátrají.
 

12. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem