Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Během fotbalového utkání musela policie zakročit

Během fotbalového utkání semifinále Ondrášovka cupu mezi celky SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc musela policie nakonec zakročit.  

Situace se vyostřila po skončení prvního poločasu, kdy na hrací plochu stadionu vnikla většina přítomných diváků. Pořadatel se snažil po celou dobu situaci uklidnit. Diváky neustále vyzýval, aby opustili hrací plochu a vrátili se na tribuny. Ti ale jeho výzev neuposlechli a začali páchat výtržnosti. Demolovali zařízení stadionu, vytrhávali sedačky a snažili se vniknout do tubusu v mix zóně. Posunovali tunelem, házeli sem světlice a další pyrotechniku, ničili vnitřní zařízení stadionu. Pořadatel tedy celé utkání ukončil a požádal policii, aby zakročila. Přitom opakovaně vyzýval všechny přítomné, aby prostory stadionu zcela opustili. Tyto výzvy směrem k divákům dávala následně i policie. V okamžiku, kdy ale diváci začali na policisty házet pyrotechniku, vytrhaná prkénka z toalet a další předměty, přistoupili k zákroku. I nadále se přitom snažili vzniklou situaci řešit maximálně nenásilnou formou a zaměřovali se spíše na vytlačení osob ze stadionu. Použili přitom pouze zásahové výbušky a mírnější donucovací prostředky, kterými je například služební pes. Teprve poté se jim podařilo situaci zvládnout a celý stadion vyklidit.
 
Do současné doby policie zadržela prozatím tři osoby. Dvě z nich jsou podezřelé ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, jedna z útoku na úřední osobu. Další případné protiprávní jednání ze strany přítomných diváků se bude snažit odhalit po vyhodnocení značného množství dokumentace, která byla na místě pořízena. Policie nemá prozatím hlášeno žádné zranění. V těchto chvílích dokumentuje způsobenou škodu, která nebude pravděpodobně nijak nízká. 
 
Policie zůstává v pohotovosti i nadále. Monitoruje jak okolí stadionu, tak i rozchodové trasy diváků tak, aby nedocházelo k dalším výtržnostem a ničení majetku.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 5.5.2011

vytisknout  e-mailem