Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Během dvou dnů obtěžoval v Brně čtyři mladé ženy

KRAJ: Kriminalisté zadrželi muže důvodně podezřelého ze čtyř pokusů znásilnění. 

 

Kriminalisté v pátek 27. května sdělili čtyřiatřicetiletému  muži obvinění ze spáchání dvou ze spáchání přečinu znásilnění a zločinu z násilnění ve stádiu pokusu.  V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody ve výši až dvanácti let. Kriminalisté podali podnět na vzetí muže do vazby, státní zástupce podal návrh a soud tento akceptoval.

V dopoledních hodinách ve čtvrtek 12. května jsme přijali oznámení o přepadení dvou mladých dívek se sexuálním podtextem. Případy, které se staly jen dvě hodiny za sebou, si byly způsobem provedení velmi podobné. Pachatel přistoupil k dívkám vždy zezadu a začal je osahávat.

Popis muže, který nám obě dívky poskytly, jsme zveřejnili a požádali veřejnost o spolupráci. Na základě zveřejněných informací v médiích jsme získali další poznatky a informace od dalších dvou poškozených dívek. I tyto popisovaly, že muž je oslovil, nabízel i finanční hotovost a následně je sexuálně začal obtěžovat. Dívky se ubránily i tím, že začaly křičet. Ve dvou případech se také aktivně bránily a jedné z nich se podařilo muže kopnout do rozkroku. Využila pak chvilkové nepozornosti ze strany muže a z místa se jí podařilo utéct.

Jihomoravští kriminalisté důsledně prověřovali získané informace a k dispozici měli také kamerové záznamy. K přepadení dívek docházelo v Brně části Bohunice a Žabovřesky.  Vyhodnocením kamerových záznamů jsme zjistili, že v místech, kde k přepadení dívek docházelo, se pohybovalo stejné osobní motorové vozidlo. Následně byl ztotožněn muž, který se v tomto vozidle pohyboval. Rovněž všechny čtyři poškozené dívky popisovaly muže shodně. Jedná se o čtyřiatřicetiletého  muže z Brna. Kriminalisté provedli rekognice, při kterých poškozené označily stejného muže. Muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu znásilnění a zločinu z násilnění ve stádiu  si vybíral mladé dívky ve věku od patnácti do šestadvaceti let.

Není vyloučeno, že muž má na svědomí takových případů více.  Proto žádáme dívky a ženy pokud se se stejným jednáním setkaly a byly tímto způsobem obtěžovány, aby nám tuto skutečnost neprodleně oznámily na kterékoli policejní služebně nebo přímo na lince 158. Můžete nám tím poskytnout důležité informace k probíhajícímu vyšetřování.

Popis muže důvodně podezřelého z pokusů znásilnění:

  • čtyřiatřicetiletý muž
  • vysoký 180 cm
  • postavy štíhlé
  • bílé pleti
  • vlasy tmavé cca 2cm

Na sobě měl:

  • bílé tričko s krátkým rukávem
  • rifle
  • mluvil česky bez přízvuku

 

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 30. května 2016

 

vytisknout  e-mailem