Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Během čtvrt hodiny zjištěni dva hříšníci za volantem

KLADENSKO - Spolupráce mezi kriminalisty a dopravními policisty zafungovala velmi dobře. 

Včera 22. října 2020 v odpoledních hodinách si policisté služby kriminální policie po linie TOXI při operativně pátrací činnosti v ulici Ivana Olbrachta v kladně všimli vozidla Peugeot 206, kdy ve vozidle na místě řidiče seděla v té době neustanovená žena a venku u místa spolujezdce byl  poznán čtyřicetiletý muž z řad drogově závislých. Vzhledem k těmto okolnostem okamžitě kriminalisté vyrozuměli  policisty dopravního inspektorátu a na základě předchozí domluvy je požádali o spolupráci, neboť byl předpoklad, že řidička tohoto vozu by mohla být pod vlivem omamné psychotropní látky a ve vozidle by se mohly nacházet drogy. 

Dopravní policisté v rámci spolupráce okamžitě vyjeli na místo do ulice Ivana Olbrachta v Kladně a osobní vozidlo zastavili pomocí výstražného zařízení a nápisu STOP v ulici J. Hory. Kriminalisté do doby zatavení podezřelý automobil z povzdáli monitorovali, aby nedošlo k újezdu tohoto vozidla.

Při kontrole byly v automobilu zjištěny tři osoby. Sedmatřicetiletá řidička, čtyřicetiletý muž a sedmačtyřicetiletá žena. Řidička byla vyzvána k provedení testu na návykové látky a test na drogy byl u ní pozitivní. U spolujezdce bylo zjištěno několik sáčků s bílou krystalickou látkou a dále sušená rostlinná látka. Řidička v současné době čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, az což jí hrozá až jeden rok za mřížemi. Její spolujezdec je prověřován pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Během výše uvedené kontroly si kriminalisté povšimli dalšího podezřelého vozidla Honda, za jehož volantem, dle jejich místní zanlosti, seděl dvaatřicetiletý muž, který má vysloven do října 2021 zákaz řízení všech motorových vozidel. I tento automobil byl během několika minut v Ctiborově ulici zastaven dopravními policisty, kteří řidiči zakázali další jízdu a předali muže policistům Obvodního oddělení Kladno - město k dalším úkonům."odezřelý je z přečin maření výkonu úředního rozhodnutí až na dva roky.

Na základě spolupráce policistů SKPV Kladno vykonávajících službu  ve vozidle civilního provedení a policistů DI Kladno s vozidlem určeným k zastavování vozidel, tak bylo vyhledáno a  na místě objasněno několik  protiprávních jednání.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
23. října 2020

vytisknout  e-mailem