Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bazarový podvodník dopaden a obviněn

BEROUNSKO – Okradl svým jednáním padesát osob. 

Dvaadvacetiletý muž během pěti měsíců podvedl svým jednáním nejméně 50 osob, které byly zájemci o nabízené zboží na bazarových portálech. Berounští kriminalisté na základě jejich pečlivé práci na podvodníka přece jen přišli.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání pokračujícího trestného činu podvodu. Toho se dopustil tím, že od ledna do května loňského roku na několika internetových bazarových portálech s počátečním úmyslem vylákal od nejméně padesáti osob finanční prostředky pro svoji vlastní potřebu.

Nyní obviněný ve výše uvedené době uveřejnil několik inzerátů na prodej zboží, kdy se ve většině případů jednalo o herní konzole, mobilní telefony, ale také o značkové oblečení či obuv. Na jeho nabídky začali reagovat různí zájemci z celé České republiky, kteří za zboží zaplatili. Jenže 22letý prodejce nikdy nikomu nic neposlal a obdržené peníze si nechával pro svoji potřebu.

Za své jednání, kterým si přišel celkem na 113 684 Kč, mu hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až pět let. 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
14. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem