Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Batoh zmizel ze skříňky

DĚČÍN - Dnes o dvou krádežích, podvodu a nehodě s alkoholem. 

Batoh s kinofilmy, peněženkou, doklady a finanční hotovostí odcizil ze šatní skříňky v jedné děčínské firmě dvacetiletý mladík. Tím způsobil škodu za více než sedm tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení nenechavce vypátrali a už má na krku podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení spolu s hrozbou až tříletého odnětí svobody. V minulosti už má totiž za páchání obdobné trestné činnosti vroubek.
 
 
 
Opustil havarovaný vůz
 
Pro trestný čin hrožení pod vlivem návykové látky řeší ve zkráceném přípravném řízení děčínští dopravní policisté jednašedesátiletého muže. Ten v zatáčce díky neukázněné jízdě sjel do příkopu, kde havaroval. Pak nechal auto autem a odešel. Řidiče dostihla hlídka z České Kamenice, která mu naměřila přes jeden a půl promile. Nato se hříšník k řízení vozidla doznal.
 
 
Půjčuje a nevrací
 
Částku deset tisíc korun měl před dvěma měsíci podvodně vylákat dvaačtyřicetiletý muž z Rumburku od padesátiletého pána. A to s tím, že si peníze půjčuje a do dvou dnů je vrátí. Do současné doby však obnos neuhradil, což mu zkomplikovalo život, neboť mu policisté sdělili podezření pro podvod ve zkrácenku. Ještě více mu pak život zkomplikoval fakt, že ta takový skutek už byl v posledních třech letech trestán. Hrozí mu tak až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Televizor se vrátil
 
Plazmový televizor za více než šest tisíc korun odcizili dva devatenáctiletí výtečníci z jednoho bytu v Děčíně. Ten pak prodali třetí osobě. Policisté z obvodního oddělení do tří dnů vypátrali jak přístroj, tak pachatele. Těm sdělili podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Mají tak příležitost pobýt až tři roky v nápravném zařízení a popřemýšlet o svém jednání.
 
 
 
 
 
 
16.12.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem